l

Direct contact

Telefoonnummers

St Jansdal receptie (alle locaties)

0341 - 463911

Afsprakenbureau 

0341 - 463890

Poli-Apotheek St Jansdal

0341 - 435858

Helpdesk MijnStjansdal (8:30 - 16:30 uur)

0341 - 463700

Vragen over?


Heeft u een klachtKlik dan hier.

Of compliment? Klik dan hier.


Bent u van de PERS en heeft u een vraag? Klik dan hier.

Medische hulp buiten kantoortijden

Spoedpost Harderwijk  

 

085 - 773 73 71

 

 

www.spoedpostharderwijk.nl

Huisartsenpost Lelystad  

 

0900 - 333 6 333

 

 

www.medrie.nl

Bij levensbedreigende spoed:

 

112

Erectiestoornissen

Bij iedereen komt het weleens voor dat de penis minder stijf wordt of eerder verslapt. Het is echter confronterend als dit een structureel probleem wordt en bevredigende seks niet meer mogelijk is. Het hoort bij het ouder worden. Honderdduizenden mannen in Nederland kampen met dit probleem. Boven de 60 jaar heeft 40% van de mannen problemen met de erectie.

 

Oorzaken

Bij een erectie spelen hormonen, gedachten, gevoelens, zenuwen en bloedvaten een rol.

Door een vernauwing en/of verminderde elasticiteit van de bloedvaten ontstaan er problemen met de bloedtoevoer naar de penis, waardoor de erectiekracht vermindert. Een ongezonde leefstijl, roken, overgewicht, een te hoog cholesterol, diabetes, hoge bloeddruk, overmatig alcohol gebruik, drugs en bepaalde medicijnen kunnen hierbij een rol spelen. 

 

Oplossingen

Als een lichamelijk probleem de basis vormt van de erectiestoornis, zijn er meerdere mogelijkheden voor behandeling: pillen, injectietherapie, erectiepomp of een penisprothese. Het wordt steeds duidelijker dat een erectiestoornis vaak niet een lokaal probleem van de penis is, maar een uiting is van een aandoening van alle bloedvaten in het lichaam. Het is verstandig om grondig onderzoek te doen om een mogelijk onderliggende oorzaak op te sporen. Omdat de verschillende vormen van behandeling zo hun voor- en nadelen hebben, is een goede keuze tussen de verschillende opties van groot belang.