l

Direct contact

Telefoonnummers

St Jansdal receptie (alle locaties)

0341 - 463911

Afsprakenbureau 

0341 - 463890

Poli-Apotheek St Jansdal

0341 - 435858

Helpdesk MijnStjansdal (8:30 - 16:30 uur)

0341 - 463700

Vragen over?


Heeft u een klachtKlik dan hier.

Of compliment? Klik dan hier.


Bent u van de PERS en heeft u een vraag? Klik dan hier.

Medische hulp buiten kantoortijden

Spoedpost Harderwijk  

 

085 - 773 73 71

 

 

www.spoedpostharderwijk.nl

Huisartsenpost Lelystad  

 

0900 - 333 6 333

 

 

www.medrie.nl

Bij levensbedreigende spoed:

 

112

Infusiebehandeling thuis bij chemotherapie

Op dit moment krijgt u een onderhoudsbehandeling in het ziekenhuis. Hiervoor gaat u naar de chemo-unit van ziekenhuis St Jansdal. Sommige behandelingen kunnen thuis gegeven worden. Een gespecialiseerde oncologieverpleegkundige van de thuiszorg komt dan thuis langs om de behandeling uit te voeren. U hoeft dan alleen nog maar voor de afspraken met uw arts en of verpleegkundige op de poli en evt. voor het bloedprikken naar het ziekenhuis te komen. 

 

Wat zijn de voordelen?

Het belangrijkste voordeel is dat u niet meer naar het ziekenhuis hoeft om een infuus te krijgen. Bovendien bent u de enige patiënt voor de verpleegkundige die bij u langskomt. Deze verpleegkundige heeft alle tijd en kan goed in de gaten houden of de behandeling goed verloopt. 

 

Wat blijft gelijk?

De veiligheid van uw behandeling staat voorop. De verpleegkundigen van de thuiszorg hebben dezelfde opleiding en ervaring als de verpleegkundigen in het ziekenhuis. De veiligheids- en kwaliteitseisen waaraan het ziekenhuis moet voldoen, gelden ook voor de behandeling thuis. U houdt dezelfde behandelend specialist die op de hoogte blijft van de voortgang van uw behandeling. De verpleegkundigen van de thuiszorg werken in het medisch dossier van het ziekenhuis. Er wordt dus geen tweede dossier aangemaakt over uw behandeling. 

 

Wat verandert er wel?

De behandeling vindt thuis plaats en wordt uitgevoerd door een oncologisch verpleegkundige van de thuiszorg.

 

Wat kunt u verwachten?

  • Uw behandelteam zal met u in gesprek gaan over de behandeling thuis. 
  • Een verpleegkundige van de thuiszorg gaat u bellen om kennis te maken. Ook zal zij een afspraak maken voor uw eerste behandeling. Deze verpleegkundige legt uit wat zij zelf meeneemt en welke zaken u in huis moet hebben voor de behandeling. Een deel van de benodigde materialen wordt bij u thuisbezorgd. 
  • Een dag vóór de afspraak met de verpleegkundige van de thuiszorg wordt u gebeld door de verpleegkundige om te checken hoe het met u gaat en of de afspraak kan doorgaan. Dit is hetzelfde als u gewend bent in het ziekenhuis. 
  • Indien u twee dagen voorafgaand aan de kuur een controleafspraak heeft bij de oncologieverpleegkundige (afhankelijk van het middel waarmee u wordt behandeld), neemt de verpleegkundige van de thuiszorg de dag vóór de afspraak enkel contact met u op om de tijd van bezoek door te geven. 
  • Op de dag van de behandeling komt de verpleegkundige bij u thuis, sluit het infuus aan en blijft u in de gaten houden of alles goed gaat. 
  • Als de behandeling klaar is, wordt alles opgeruimd. 

 

Verder goed om te weten

Als u – om wat voor reden dan ook – het niet prettig vindt om thuis behandeld te worden, kunt u altijd weer kiezen voor structurele behandeling in het ziekenhuis.