l

Direct contact

Telefoonnummers

St Jansdal receptie (alle locaties)

0341 - 463911

Afsprakenbureau 

0341 - 463890

Poli-Apotheek St Jansdal

0341 - 435858

Helpdesk MijnStjansdal (8:30 - 16:30 uur)

0341 - 463700

Vragen over?


Heeft u een klachtKlik dan hier.

Of compliment? Klik dan hier.


Bent u van de PERS en heeft u een vraag? Klik dan hier.

Medische hulp buiten kantoortijden

Spoedpost Harderwijk  

 

085 - 773 73 71

 

 

www.spoedpostharderwijk.nl

Huisartsenpost Lelystad  

 

0900 - 333 6 333

 

 

www.medrie.nl

Bij levensbedreigende spoed:

 

112

VlagB
Folders

Vacuümbiopsie, nazorg bij een

Versienr: 3
Inhoud van dit artikel
    Inhoud van dit artikel

      Nazorg na vacuümbiopsie op de radiologie

       

      Door middel van deze folder willen wij u graag informeren over een aantal punten die van belang zijn nadat u de vacuümbiopsie heeft gehad.

       

      Bij dit onderzoek is plaatselijke verdoving gebruikt. De verdovingsvloeistof is na ongeveer drie uur uitgewerkt. Het kan zijn dat de borst hierna iets pijnlijk voelt. Hiertegen kunt u paracetamol gebruiken.

      Mogelijk ontstaat er een blauwe plek. Door de borst te koelen wordt dit beperkt. Wij raden u aan om op de dag van het onderzoek een stevige BH te dragen.

      Op de wond is een hechtstrip geplakt. Deze strip zorgt ervoor dat de wondrandjes bij elkaar blijven. Voor het een mooi herstel van de wond is het belangrijk dat u de hechtstrip laat zitten, totdat deze vanzelf loslaat.

      Als extra bescherming is over de hechtstrip heen een drukverband aangebracht. Dit drukverband mag u de dag van het onderzoek ‘s avonds verwijderen. De streepjes die tijdens het onderzoek op de borst getekend zijn, kunt u voorzichtig wegwassen met een beetje water. Als u wilt, kunt u over de hechtstrip een gewone pleister plakken.

      Afgeraden wordt om op de dag van het onderzoek te gaan sporten of zware dingen te tillen. Door te sporten of te tillen is er een kans dat het verband en de hechtstrip loslaten, waardoor de wondrandjes uit elkaar kunnen gaan staan. Ook kan een eventuele bloeduitstorting verergeren.

       

      Als u bloedverdunnende medicijnen gebruikt, kunt u hier na het onderzoek weer mee beginnen.

      Ernstige complicaties komen vrijwel nooit voor. Mocht er sprake zijn van veel pijn, nabloeden of infectietekenen, neem dan contact op met uw huisarts. Deze kan zo nodig contact opnemen met de afdeling radiologie. Neem buiten kantoortijden contact op met de huisartsenpost.

       

      Na het onderzoek wordt het weefsel op het laboratorium onderzocht. De uitslag van dit onderzoek is na een paar dagen bekend. Deze uitslag wordt met u besproken door de aanvrager van het onderzoek.

       

      Vragen

      Voor vragen over de nazorg kunt u ook contact opnemen met de afdeling radiologie, via telefoonnummer 0341 - 46 36 50.

       

      Neem buiten kantoortijden contact op met de huisartsenpost . Zie voor contactgegevens de website van  Ziekenhuis St Jansdal .

      Meer informatie? Kijk op https://www.stjansdal.nl
      De informatie op deze website is met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Desondanks kunnen geen rechten aan de vermelde informatie ontleend worden. Meer informatie https://www.stjansdal.nl/disclaimer
      Geprint op 27-4-2024