l

Direct contact

Telefoonnummers

St Jansdal receptie (alle locaties)

0341 - 463911

Afsprakenbureau 

0341 - 463890

Poli-Apotheek St Jansdal

0341 - 435858

Helpdesk MijnStjansdal (8.30 - 12 u)

0341 - 463700

Medische hulp buiten kantoortijden

Bij levensbedreigende spoed

112

Harderwijk: Medicamus Spoedpost  

0900 - 341 0 341

Website: Medicamus Spoedpost

 

Lelystad: huisartsenpost Medrie  

0900 - 333 6 333

Website: Huisartenpost Lelystad

 

 

 

Patientenraad tevreden over resultaten

Meer aandacht voor wachttijden en wachtlijsten, betere doorgifte van informatie door specialisten aan huisartsen, en een veiliger route van de parkeergarage naar de hoofdingang van het ziekenhuis. Dat zijn enkele van de resultaten die de Patiëntenraad van St Jansdal vermeldt in haar jaarverslag over 2013.

 

Voorzitter Henk Leeuwis blikt met tevredenheid terug op het afgelopen jaar: ‘De Patiëntenraad wordt serieus genomen door de leiding van het ziekenhuis. Wat wij aandragen wordt opgepakt en waar mogelijk in de praktijk gebracht. Onze positief-kritische opstelling werpt zichtbaar vruchten af.’

 

De Patiëntenraad adviseert de Raad van Bestuur van St Jansdal over uiteenlopende onderwerpen. Soms heel praktisch, zoals het advies om de route van de parkeergarage naar de hoofdingang veiliger te maken door een afscheiding te plaatsen tussen het voetpad en het fietspad. Soms beleidsmatig, zoals de advisering rondom begroting, jaarrekening, kaderbrief en de later afgeblazen fusie met de Isala Klinieken in Zwolle.

 

Voorzitter Leeuwis: ‘Patiënten klagen nogal eens over te veel bezoekers aan het bed, waardoor het onrustig is, vooral voor mensen die echt rust nodig hebben om op te knappen. De Patiëntenraad heeft erop aangedrongen daar wat aan te doen. Nu is het ziekenhuis daarmee bezig. Weer een goed resultaat.’

 

Afgelopen zomer heeft de Patiëntenraad een krachtig signaal afgegeven naar aanleiding van de mazelenepidemie. De raad heeft er op aangedrongen patiënten niet bloot te stellen aan niet gevaccineerde medewerkers.

 

In het laatste kwartaal van 2014 heeft de Patiëntenraad zo’n achthonderd bezoekers van de poliklinieken van St Jansdal geïnterviewd. De rapportage hiervan levert een zeer positief beeld op, maar zeker ook kleine verbeterpunten.

 

In de Patiëntenraad zitten mensen uit Dronten, Ermelo, Harderwijk, Nijkerk, Putten en Zeewolde. In totaal telt de raad negen leden, die maandelijks vergaderen en allerlei activiteiten verrichten die in het gemeenschappelijk belang van de patiënten van St Jansdal zijn. Voor meer informatie: par@stjansdal.nl Of bekijk de informatiepagina van de PAR op deze website.