l

Direct contact

Telefoonnummers

St Jansdal receptie (alle locaties)

0341 - 463911

Afsprakenbureau 

0341 - 463890

Poli-Apotheek St Jansdal

0341 - 435858

Helpdesk MijnStjansdal (8.30 - 12 u)

0341 - 463700

Medische hulp buiten kantoortijden

Bij levensbedreigende spoed

112

Harderwijk: Medicamus Spoedpost  

0900 - 341 0 341

Website: Medicamus Spoedpost

 

Lelystad: huisartsenpost Medrie  

0900 - 333 6 333

Website: Huisartenpost Lelystad

 

 

 

Patiëntenraad positief over privacybeleid St Jansdal

De Patiëntenraad van ziekenhuis St Jansdal geeft een positief oordeel over de privacy voor patiënten. Kleine verbeteringen zijn mogelijk maar in het algemeen is er reden tot tevredenheid. Op het onderwerp privacy scoort het ziekenhuis ook bij externe onderzoeken hoog.

 

‘Vooral bij intake- en slecht-nieuwsgesprekken is privacy voor de patiënt van het allergrootste belang,’ vertelt Monique Moen, lid van de Patiëntenraad. ‘Het is goed om te zien dat dit bewustzijn bij alle medewerkers van St Jansdal volop aanwezig is’.

 

De Patiëntenraad heeft de privacy-afspraken en –maatregelen geïnventariseerd. Vastgesteld is dat er mede op advies van de Patiëntenraad veel gebeurd is. Niet alleen de spreekkamer van de medisch specialist, maar ook aparte ruimten op verpleegafdelingen en het stiltecentrum voorzien in de behoefte aan privacy.

 

Een bijzonder punt van aandacht is de privacy aan de balie van de poliklinieken. Wie daar in de wachtruimte zit moet niet kunnen meeluisteren met wat er aan de balie en door medewerkers daarachter aan de telefoon wordt besproken. De Patiëntenraad heeft geadviseerd om glazen schermen te plaatsen tussen de wachtruimte en de ruimte vóór de balie om dit probleem op te lossen.

 

‘Inmiddels staan die schermen bij verschillende poliklinieken’, zegt Henk Leeuwis, voorzitter van de Patiëntenraad. ‘We dringen erop aan om die maatregel bij alle poliklinieken te treffen’. Leeuwis realiseert zich dat hiervoor bouwkundige aanpassingen  nodig zijn bij poliklinieken met kleine wachtruimtes. ‘We vertrouwen erop dat dit toch gebeurt, zodra het mogelijk is.’