l

Direct contact

Telefoonnummers

St Jansdal receptie (alle locaties)

0341 - 463911

Afsprakenbureau 

0341 - 463890

Poli-Apotheek St Jansdal

0341 - 435858

Helpdesk MijnStjansdal (8.30 - 12 u)

0341 - 463700

Medische hulp buiten kantoortijden

Bij levensbedreigende spoed

112

Harderwijk: Medicamus Spoedpost  

0900 - 341 0 341

Website: Medicamus Spoedpost

 

Lelystad: huisartsenpost Medrie  

0900 - 333 6 333

Website: Huisartenpost Lelystad

 

 

 

Patiëntenraad niet verrast door bezuinigingen

De Patiëntenraad van ziekenhuis St Jansdal voorziet voor patiënten op dit moment nog weinig negatieve gevolgen bij de uitvoering van het plan ‘Fit voor de toekomst’. In dit plan kondigt het ziekenhuis een forse bezuiniging voor de komende jaren aan. De Patiëntenraad begrijpt dat de maatregelen nodig zijn om als ziekenhuis in de toekomst goede zorg te kunnen blijven verlenen.

 

Ziekenhuis St Jansdal moet in de komende twee jaar enige miljoenen bezuinigen. Dat gebeurt onder meer door het aantal formatieplaatsen  te verminderen. ‘Dat dit onder de medewerkers voor onrust zorgt zal niemand verbazen,’ zegt Henk Leeuwis, voorzitter van de Patiëntenraad.

 

‘Voor ons is belangrijk dat er voldoende handen aan het bed blijven’, vertelt hij, ‘en wat dat betreft zijn wij op dit moment niet ongerust. Ons is verzekerd dat de personele krimp weinig gevolgen heeft voor de verpleging’. Leeuwis stelt dat St Jansdal ook in financieel opzicht gezond moet blijven.

 

Henk Leeuwis benadrukt dat St Jansdal nog altijd tot de beste ziekenhuizen van Nederland behoort. Hij vertrouwt er op dat de onrust onder de medewerkers over de bezuinigingen niet zijn weerslag krijgt op de zorg voor de patiënten: ‘De mensen die in St Jansdal werken worden door patiënten gewaardeerd om hun zorgzaamheid. Ik ben er  van overtuigd dat daaraan niets verandert’, zegt hij. Uiteraard zal de Patiëntenraad de ontwikkelingen op de voet blijven volgen.

 

April 2016