l

Direct contact

Telefoonnummers

St Jansdal receptie (alle locaties)

0341 - 463911

Afsprakenbureau 

0341 - 463890

Poli-Apotheek St Jansdal

0341 - 435858

Helpdesk MijnStjansdal (8.30 - 12 u)

0341 - 463700

Medische hulp buiten kantoortijden

Bij levensbedreigende spoed

112

Harderwijk: Medicamus Spoedpost  

0900 - 341 0 341

Website: Medicamus Spoedpost

 

Lelystad: huisartsenpost Medrie  

0900 - 333 6 333

Website: Huisartenpost Lelystad

 

 

 

Wat zou u doen als u invloed zou kunnen uitoefenen op de patiëntenzorg in het St Jansdal?

Ziekenhuis St Jansdal zoekt leden voor de Cliëntenraad


De Cliëntenraad (CR) van ziekenhuis St Jansdal bestaat uit enthousiaste en gemotiveerde leden die geen directe binding, maar wel affiniteit met het ziekenhuis of de gezondheidszorg in het algemeen hebben. Alle leden wonen in het verzorgingsgebied van het ziekenhuis en voelen zich daardoor betrokken bij de kwaliteit van zorg in het St Jansdal. De Cliëntenraad behartigt de belangen van alle patiënten/cliënten die gebruik maken van de zorg die het St Jansdal biedt. De Cliëntenraad komt maandelijks bijeen om onderwerpen te bespreken die voor de patiënten/cliënten van belang zijn. Een keer in de twee maanden heeft de Cliëntenraad overleg met de Raad van Bestuur.

Wat doet de Cliëntenraad?
Vanuit de gemeenschappelijke belangen van de patiënt/cliënt geeft de Cliëntenraad adviezen aan de Raad van Bestuur van het ziekenhuis. Diverse onderwerpen zoals kwaliteit van zorg, hygiëne, gastvrijheid, veiligheid, voorlichting en bezoektijden komen aan bod. De Cliëntenraad toetst het ziekenhuisbeleid en stuurt waar nodig in een richting die aan gerechtvaardigde wensen en behoeften van patiënten/cliënten tegemoetkomt. De Cliëntenraad bestaat uit enthousiaste en betrokken leden die invloed kunnen uitoefenen op de kwaliteit van de gezondheidszorg in onze regio. De Cliëntenraad zorgt ervoor goed op de hoogte te blijven van de vele ontwikkelingen die er in de gezondheidszorg gaande zijn en is een spreekbuis voor alle patiënten/cliënten die gebruik maken van St Jansdal. Het werk van de Cliëntenraad is daarom van belang voor iedere huidige en toekomstige patiënt/cliënt.

Wat wij vragen en bieden
In de Cliëntenraad van het Ziekenhuis St Jansdal ontstaan een aantal vacatures. Wij zoeken per direct leden uit de gemeenten Harderwijk en Nunspeet. Begin volgend jaar hebben we ook ruimte voor leden uit de gemeenten Ermelo, Nijkerk en Dronten. Dit allemaal vanwege het einde van de maximale zittingstermijn van de leden. St Jansdal is een regionaal ziekenhuis met vestigingen in Harderwijk en Lelystad met zo’n 2300 medewerkers, 215 medisch specialisten en 250 vrijwilligers. Belangrijke karakteristieken van het ziekenhuis zijn kwaliteit, gastvrijheid, betrokkenheid en persoonlijke zorg. Dit wordt samengevat in het motto: “Je zorgt voor elkaar”.

 

De profielschets van de leden ziet er als volgt uit:

 • Algemene maatschappelijke betrokkenheid;
 • (enige) bestuurlijke ervaring;
 • affiniteit met de gezondheidszorg;
 • de kandidaat moet in staat zijn om beleidsstukken te lezen en te beoordelen;
 • de ambitie om vanuit patiëntenperspectief praktisch te adviseren;
 • goede communicatieve en contactuele eigenschappen;
 • inzicht in het ziekenhuiswezen of in staat dit te verwerven;
 • ongeveer tien uur per maand beschikbaar zijn. 

 

Wat wij bieden:

 • De mogelijkheid om invloed uit te oefenen op de kwaliteit van de patiëntenzorg in onze regio;
 • samenwerking in een enthousiast gevarieerd team met betrokken mensen;
 • leerzame ervaringen en persoonlijke ontwikkeling.


De Cliëntenraad vergadert gemiddeld één middag per maand. Voor de verrichte werkzaamheden ontvangen de leden een geringe vergoeding.

 

Meer informatie

Woont u in één van de genoemde regio’s en vindt u het interessant om beleidsmatig te mogen meedenken? Reageer dan op deze vacature. 

 

Ook wanneer u niet specifiek woonachtig bent in de genoemde gemeenten, maar wel geïnteresseerd bent welke rol u kunt vervullen, neem dan contact met ons op. Voor meer informatie kunt u ook contact opnemen via de mail: clientenraad@stjansdal.nl

 

Uw sollicitatiebrief kunt u tot 1 oktober sturen aan Ziekenhuis St Jansdal, Cliëntenraad, Postbus 138, 3840 AC Harderwijk of per mail aan: clientenraad@stjansdal.nl