l

Direct contact

Telefoonnummers

St Jansdal Harderwijk

0341 - 463911

St Jansdal Lelystad

0341 - 463590

Poli-Apotheek St Jansdal

0341 - 435858

Vragen over MijnStjansdal.nl (8.30 - 12 u)

0341 - 463700 

 

Medische hulp buiten kantoortijden

Bij levensbedreigende spoed

112

Medicamus Spoedpost (Harderwijk) 

0900 - 3410341

Website Medicamus Spoedpost Harderwijk 

Radiologie St Jansdal Lelystad

Nieuwe CT en MRI in Lelystad

 

St Jansdal laat in Lelystad de huidige beeldvormende apparatuur vervangen door een nieuwe MRI en CT. Dit betekent dat er nog betere beelden van het menselijk lichaam kunnen worden gemaakt en op een snellere manier. Hierdoor zijn patiënten verzekerd van de beste diagnostiek. Dit maakt een nauwkeurige diagnose en preciezere behandeling mogelijk. Gedurende het vervangingsproces, dat direct in maart 2019 zal beginnen, wordt een mobiele CT / MRI geplaatst. De ingebruikname van de ‘vaste’ apparatuur zal enkele weken later volgen.

 

Alle apparatuur voor de medische beeldvorming wordt, net zoals in Harderwijk, geleverd door Siemens Healthineers. St Jansdal en Siemens Healthineers tekenden in december hiervoor een 12-jarige overeenkomst. De samenwerking richt zich ook op onderhoud, service en innovatie. Dit geldt voor zowel het ziekenhuis in Harderwijk als in Lelystad.

 

Uniformiteit

Peter van Vierzen, radioloog ziekenhuis St Jansdal: “Het is een mooie stap voorwaarts om nog betere zorg te kunnen leveren en ontwikkelingen van het vak mogelijk te maken. Alle moderne diagnostische onderzoekstechnieken zijn beschikbaar in het St Jansdal voor het stellen van de juiste diagnose en voor het starten van de beste behandeling. Doordat alle apparatuur hoofdzakelijk van Siemens Healthineers is, is er uniformiteit in de bediening van de apparatuur en het genereren van de beelden met uniformiteit in de afhandeling en de opslag van de verkregen onderzoeken.”

 

 

Welke radiodiagnostische onderzoeken gaan plaatsvinden in Lelystad?

  • Röntgenfoto’s (incl. trauma)
  • MRI
  • CT
  • Echo
  • Mammografie