l

Direct contact

Telefoonnummers

St Jansdal Harderwijk

0341 - 463911

St Jansdal Lelystad

0341 - 463590

Poli-Apotheek St Jansdal

0341 - 435858

Vragen over MijnStjansdal.nl (8.30 - 12 u)

0341 - 463700 

 

Medische hulp buiten kantoortijden

Bij levensbedreigende spoed

112

Medicamus Spoedpost (Harderwijk) 

0900 - 3410341

Website Medicamus Spoedpost Harderwijk 

Effect van infuus is groot

Effect van infuus is groot

13 maart. Al jaren heeft de 53-jarige Astrid Rutten uit Swifterbant lichamelijke klachten. Vooral pijn in de heup en dikke knieën belemmeren haar in toenemende mate. In 2016 stelt een arts vast dat ze de Ziekte van Bechterew heeft, een vorm van reuma.

Bevallen in het Moeder&Kind Centrum

Bevallen in het Moeder&Kind Centrum

6 maart. Een geboorte is een bijzondere gebeurtenis. Soms is het vanwege een medische reden niet mogelijk om thuis te bevallen. In dat geval is het fijn als de bevalling kan plaatsvinden in een prettige omgeving waar de aanstaande moeder en haar partner zich thuis voelen.

Ombouw en verhuizing St Jansdal Lelystad

 In het eerste weekend van maart heeft het St Jansdal de tijd om de omslag te maken van MC Zuiderzee naar St Jansdal Lelystad. Hiervoor is een minutieus plan gemaakt waarin alle acties beschreven staan. Vele afdelingen zijn erbij betrokken, onder andere facilitair, ICT en medische techniek. Tot in detail staat beschreven wat er moet gebeuren en in welke volgorde.  

Het weekend van de verhuizing

Het weekend van de verhuizing

27 februari. Donderdagavond 28 februari is het zover: om 22.00 uur ontvangt St Jansdal de sleutel van het ziekenhuisgebouw in Lelystad. Een weekend heeft het ziekenhuis de tijd om de omslag te maken van MC Zuiderzee naar St Jansdal Lelystad. 

Nieuwe MRI- en CT-scan in gebruik

27 februari. Deze week komen de nieuwe MRI- en CT-scan aan bij het voormalig MC Zuiderzee. De apparaten komen in een aparte ruimte op het ziekenhuisterrein te staan. Op 1 maart zijn ze klaar voor gebruik als de spoedpoli en de radiologie open gaan.

Orthopedie start 4 maart in Lelystad

27 Februari. Drie orthopedisch chirurgen waaronder Peter Kaijser Bots en Liesbeth Biemond starten op 4 maart hun spreekuren in Lelystad. Zij krijgen hierbij ondersteuning van een ervaren poli assistent en orthopedisch consulent. Gastvrijheid, persoonlijke aandacht en uitstekende kwaliteit staan centraal.

Streven naar korte wachttijden

27 februari. De poli orthopedie streeft naar korte wachttijden. “Als er sprake is van een probleem dat met spoed gezien moet worden, kan de huisarts bellen met de orthopeed.”, vertelt Kaijser Bots. “Zo kan er snel worden bekeken of de patiënt met voorrang op het spreekuur moet komen; soms al dezelfde dag als dit noodzakelijk is.”

Nieuwe vakgroep longgeneeskunde

Nieuwe vakgroep longgeneeskunde

27 februari. Longartsen Miguel Pérez y Pérez en Alexandra Schilstra blijven werkzaam in Lelystad. Zij geven vorm aan de longzorg samen met longarts Cas Colder van St Jansdal en verpleegkundig specialist
Marionne van Hardeveld, ook afkomstig uit het voormalige MC
Zuiderzee

Goede longkankerzorg dichtbij

27 februari. Jaarlijks krijgen ongeveer twaalfduizend mensen longkanker in Nederland. Ook in Flevoland zijn er helaas veel mensen die deze ziekte krijgen. Welke behandeling nodig is hangt af van de soort longkanker en het stadium waarin het zich bevindt. St Jansdal maakt gebruik van de modernste onderzoeks- en behandelmethoden.

Vrijwel alle astmazorg om de hoek

27 februari. Patiënten met astma kunnen voor diagnostiek, behandeling en controles terecht in Lelystad. Astma is een van de meest voorkomende, chronische, longaandoeningen. Bij lichte klachten is de huisarts of de praktijkverpleegkundige de aangewezen persoon.

Nauwe samenwerking in de zorg bij COPD

Nauwe samenwerking in de zorg bij COPD

27 februari. COPD-patiënten kunnen vanaf 1 maart voor het grootste deel van hun zorg terecht in Lelystad. Goede samenwerking tussen de specialisten van het St Jansdal en huisarts is, nog meer dan bij astma, erg belangrijk. Voor diagnostiek en het grootste deel van de behandeling hoef je niet naar het ziekenhuis in Harderwijk.

Mooie mix van Lelystad en Harderwijk

Mooie mix van Lelystad en Harderwijk

27 februari. Op de Poliklinische Operatiekamers (POK’s) vinden de zogenaamde ‘kleine verrichtingen’ plaats. Patiënten krijgen geen opname maar melden zich bij een balie. Na de ingreep mogen ze direct naar huis.

Scopie afdeling Lelystad patiëntvriendelijk

Scopie afdeling Lelystad patiëntvriendelijk

27 februari. De scopie afdeling is onderdeel van de functieafdeling. Hier plaats van het maag-darmkanaal en de luchtwegen. “Een vinden endoscopische onderzoeken en behandelingen arts kijkt hierbij letterlijk 'van binnen”, legt hoofd OK Martijn Hoogstraten uit. “Dit gebeurt door middel van een lange, dunne en flexibele buis waaraan een minicamera is bevestigd.”

Kaakchirurgie ook in ziekenhuis Lelystad

27 februari. De vakgroep MKA is trots de kaakchirurgische zorg in het ziekenhuis van Lelystad aan te kunnen bieden. MKA Midden Nederland bestaat uit 5 kaakchirurgen die samen een maatschap vormen. Kaakchirurg Sem Gonesh uit het voormalig MC Zuiderzee gaat de vakgroep versterken.

Inschrijfbalie

St Jansdalbalie in MC Zuiderzee

20 februari 2019. Vanaf deze week is er een balie van St Jansdal in de centrale hal van het MC Zuiderzee. Patiënten kunnen zich hier inschrijven bij St Jansdal en al een patiëntenpas laten maken. Ook kunnen zij een account aanmaken voor Mijn St Jansdal.

Functieafdeling, dagopname, operaties en spoedpoli

Functieafdeling, dagopname, operaties en spoedpoli

20 februari. Functieafdeling

Op de functieafdeling in Lelystad brengen medewerkers met verschillende onderzoeks- en meettechnieken de werking van bepaalde organen in kaart. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om vaatonderzoek, longfunctieonderzoek, hartfunctieonderzoek of hersenfunctieonderzoek. Ook doen ze op deze afdeling inwendig kijkonderzoek (scopie), bijvoorbeeld in de darmen of longen.

 

Compensatieregeling vervoerskosten

Compensatieregeling vervoerskosten

20 februari 2019. Patiënten van MC IJsselmeerziekenhuizen die door het faillissement voor hun zorg verder moeten reizen naar een ander ziekenhuis in de regio, kunnen te maken krijgen met hogere vervoerskosten. Voor deze patiënten is er een tijdelijke compensatieregeling vervoerskosten.

Goede integrale geboortezorg

Goede integrale geboortezorg

20 februari 2019. Op 4 maart opent St Jansdal in Lelystad haar deuren met hetzelfde aanbod van poliklinieken zoals patiënten dat daar gewend waren. Alle (zwangere) vrouwen kunnen terecht bij de poli gynaecologie voor onder andere alle poliklinische vragen, onderzoeken en behandelingen.

MijnStJansdal: Kijk mee in uw persoonlijk medisch dossier

MijnStJansdal: Kijk mee in uw persoonlijk medisch dossier

20 februari 2019. Ziekenhuis St Jansdal werkt met een elektronisch dossier (EPD). Dit betekent dat zorgverleners digitaal werken en dat medische informatie digitaal beschikbaar is. Al meer dan 22.000 patiënten van St Jansdal kunnen vanuit huis een groot deel van deze medische gegevens inzien. Op elk moment, wanneer het hen het beste uitkomt. Dat kan via internet op een tablet, laptop of computer. MijnStJansdal is ook op een smartphone te bekijken via de app MyChart (gratis).

Grote bijeenkomst Aviodrome

Op vrijdag 1 maart organiseert St Jansdal een grote centrale introductiebijeenkomst speciaal voor medewerkers en medisch specialisten van de voormalige MC IJsselmeer plaats in het Aviodrome in Lelystad

Ervaringen uit Spijkenisse

Ervaringen uit Spijkenisse

Spoedpoli in plaats van Spoedeisende Hulp

 

20 februari 2019. In 2013 had het Ruwaard van Putten ziekenhuis in Spijkenisse een trieste primeur: als eerste ziekenhuis in Nederland ging het failliet. Een paar jaar later gebeurde het nogmaals. Het bleek dat een volledig ziekenhuis op die plek niet zelfstandig het hoofd boven water kon houden.

Nieuwe CT en MRI in Lelystad

Nieuwe CT en MRI in Lelystad

20 februari 2019. St Jansdal laat in Lelystad de huidige beeldvormende apparatuur vervangen door een nieuwe MRI en CT. Dit betekent dat er nog betere beelden van het menselijk lichaam kunnen worden gemaakt en op een snellere manier. Hierdoor zijn patiënten verzekerd van de beste diagnostiek. Dit maakt een nauwkeurige diagnose en preciezere behandeling mogelijk.

Planning nieuwe patiënten van start

Planning nieuwe patiënten van start

13 februari 2019. De patiëntenlijsten van MC Zuiderzee worden deze week overgedragen aan St Jansdal. Vanaf 15 februari start St Jansdal met het maken van afspraken in Lelystad. Op deze lijsten staan mensen die poli-afspraken hebben, die op een operatie wachten, die een opname nodig hebben of die door de huisarts zijn doorverwezen. Uiteraard wordt rekening gehouden met mensen die voorrang hebben omdat bijvoorbeeld hun behandeling door moet lopen. Te denken valt bijvoorbeeld aan chemotherapie of andere infusen. De medisch specialisten van MC Zuiderzee, van St Jansdal en de huisartsen geven aan welke patiënten snel moeten worden ingepland.

Cardiologen Lelystad en Harderwijk

Cardiologen Lelystad en Harderwijk

13 februari 2019. Vier cardiologen van het voormalig MC Zuiderzee zetten samen met vijf cardiologen van St Jansdal de cardiologische zorg in Lelystad voort. Patiënten kunnen bij hen terecht voor diagnostiek en behandeling van hart- en vaatziekten. Zo’n negentig procent van de cardiologische zorg vindt plaats op de polikliniek. “We zijn blij dat we de juiste zorg op de juiste tijd en op de juiste plaats kunnen blijven bieden”, zegt cardioloog Lucas Klein. “Dus ook dicht bij huis.”

Wij zoeken collega’s!

Kom jij bij ons werken?

 

Ziekenhuis St jansdal is een algemeen ziekenhuis dat zich richt op inwoners in het verzorgingsgebied van de regio Noordwest Veluwe en een deel van de provincie Flevoland. Mensen werken graag in het St Jansdal omdat het laagdrempelig is en een informele sfeer kent.

St Jansdal heeft locaties in Harderwijk, Dronten, Nijkerk, Putten en vanaf 1 maart a.s. ook in Lelystad

Nazorgconsulente Lynn Ossendorp

Nazorgconsulente Lynn Ossendorp

13 februari 2019. “We hoorden dat het slecht ging en amper 48 uur later waren we met z’n allen ontslagen”, vertelt Lynn (links op de foto). “Het ging zo onverwachts, dramatisch. Ik heb nog een paar weken doorgewerkt, maar halverwege november nam ik definitief afscheid van mijn ziekenhuis.”

St Jansdal en curator overeenstemming bereikt

St Jansdal en curator overeenstemming bereikt

St Jansdal heeft overeenstemming bereikt met de curator rondom de doorstart van de MC IJsselmeerziekenhuizen in Lelystad en Dronten. Hiermee komt meer duidelijkheid na een onzekere periode voor de inwoners van deze regio en de medewerkers van de MC IJsselmeerziekenhuizen.

Stand van zaken medewerkers Lelystad

Stand van zaken medewerkers Lelystad

Het St Jansdal denkt voor de opschaling in Harderwijk en voor de bemensing van St Jansdal Lelystad in totaal 330 fulltime medewerkers nodig te hebben. Omdat veel mensen in deeltijd werken zullen dit er qua aantal meer zijn. Na het faillissement konden de medewerkers van Lelystad hun interesse kenbaar maken. Aan de hand hiervan zijn rond de 675 mensen uitgenodigd voor een speeddate waarin de ervaring en het CV van de medewerkers is besproken.

Militaire operatie

Op donderdagavond 28 februari om 22.00 uur ontvangen wij de sleutel van het ziekenhuisgebouw in Lelystad. Vanaf dat mo ment start een militaire operatie; in een weekend tijd bouwen - honderden medewerkers in shifts alles om. Een speciaal opgericht commandocentrum houdt overzicht terwijl alle ruimtes een nieuwe indeling krijgen. Daarnaast vinden kleine verbouwingen plaats.

Kwaliteit van zorg gaat boven alles

Kwaliteit van zorg gaat boven alles

Ziekenhuis St Jansdal heeft op 2 november jl. een bieding gedaan op de zorg van MC Zuiderzee in midden Flevoland. Het plan bestaat uit een uitgebreide ziekenhuisvoorziening met poliklinieken, mogelijkheden voor diagnostisch onderzoek, poliklinische ingrepen en zeven dagen in de week een spoedpoli van 7.30 – 22.30 uur. Daarmee wordt voorzien in ca. 80% van de ziekenhuisbezoeken. Dit duurzame plan heeft de steun van de grootste zorgverzekeraars in de regio.

Aan alle inwoners van Lelystad, Dronten, Swifterbant en Biddinghuizen

Na het faillissement van de MC IJsselmeerziekenhuizen is er een onzekere tijd aangebroken voor medewerkers en patiënten. Uiteindelijk is eind november vorig jaar duidelijk geworden dat ziekenhuis St Jansdal geselecteerd werd om een doorstart van de ziekenhuisvoorziening in Lelystad te realiseren. Hieraan werken wij met man en macht. Alleen al het in dienst nemen van honderden medewerkers is een gigantische operatie. 

Overzicht nieuwsberichten rondom de situatie in Lelystad

destentor.nl 13-11-18

 

 

 

destentor.nl 07-11-18

 

 

noordoostpolder.nl 06-11-18

 

 

 

flevopost.nl 06-11-18

 

 

 

veluwefm.nl 06-11-18

 

 

 

volkskrant.nl 06-11-18

 

 

 

destentor.nl 06-11-18

 

 

 

heturkerland.nl 06-11-18

 

 

 

lokaleomroepzeewolde.nl 05-11-18

 

 

flevopost.nl 05-11-18

 

 

 

omroepgelderland.nl 05-11-18

 

 

 

destentor.nl 05-11-18

 

 

 

destentor.nl 31-10-18

 

 

 

destentor.nl 31-10-18

 

 

 

 

artsenauto.nl 31-10-18

 

 

De Stentor 30-10-18

 

 

 

De Stentor 30-10-18

 

 

 

destentor.nl 30-10-18

 

 

 

harderwijkercourant.nl 30-10-18

 

 

 

nrc.nl 29-10-18

 

 

 

ad.nl 29-10-18

 

 

 

harderwijk.nieuws.nl 29-10-18

 

 

 

nu.nl 29-10-18

 

 

 

flevopost.nl 29-10-18

 

 

 

flevopost.nl 29-10-18

 

 

 

fd.nl 29-10-18

 

 

 

detelegraaf.nl 29-10-18

 

 

omroepgelderland.nl 29-10-18

 

 

Bekijk hier het interview met Arend Jan Poelarends

 

 

rtvnunspeet.nl 29-10-18

 

 

radiolelystad.nl 29-10-18

 

 

 

nijkerkerveen.org 29-10-18

 

 

De Stentor 27-10-18

 

De Stentor 27-10-18

 

 

nos.nl 27-10-18

 

 

 

nu.nl 27-10-18

 

 

 

omroepflevoland.nl 27-10-18

 

 

Omroep Gelderland 26-10-2018

Uitzending GLD Nieuws Extra patiënten St Jansdal door faillissement IJsselmeerziekenhuizen

 

 

omroepgelderland.nl 26-10-18

 

 

 

 

volkskrant.nl 26-10-18

 

 

 

dedrontenaar.nl 26-10-18

 

 

 

flevopost.nl 26-10-18

 

 

 

destentor.nl 26-10-18

 

 

 

 

De Stentor 26-10-18

 

 

 

 

bnr.nl 26-10-18

 

 

Hart van Nederland, 25-10-18 

Interview Relinde Weil, voorzitter Raad van Bestuur St Jansdal (vanaf 4:00 minuut) 

 

 

skipr.nl 25-10-18

 

 

 

detelegraaf.nl 25-10-18

 

 

 

nrc.nl 25-10-18

 

 

ad.nl/ destentor.nl 25-10-18

 

De Stentor 25-10-18

 

 

De Stentor 25-10-18

 

 

 

destentor.nl 25-10-18

 

 

 

omroepflevoland.nl 25-10-18

 

 

hetkontaktermelo.nl 25-10-18

 

 

omroepgelderland.nl 25-10-18

 

 

Luister het radiogesprek met Relinde Weil terug

 

 

rtvnunspeet.nl 25-10-18

 

 

 

omroepgelderland.nl 25-10-18

 

 

harderwijksezaken.nl 25-10-18

 

 

 

rtvnunspeet.nl 25-10-18

 

 

destentor.nl 25-10-18

 

 

 

destentor.nl 25-10-18

 

 

 

denoordoostpolder.nl 25-10-18

 

 

 

flevopost.nl 25-10-18

 

 

 

dedrontenaar.nl 25-10-18

 

 

 

omroepflevoland.nl 24-10-18