l

Direct contact

Telefoonnummers

St Jansdal Harderwijk

0341 - 463911

St Jansdal Lelystad

0341 - 463590

Poli-Apotheek St Jansdal

0341 - 435858

Helpdesk MijnStjansdal (8.30 - 12 u)

0341 - 463700

Medische hulp buiten kantoortijden

Bij levensbedreigende spoed

112

Harderwijk: Medicamus Spoedpost  

0900 - 341 0 341

Website: Medicamus Spoedpost

 

Lelystad: huisartsenpost Medrie  

0900 - 333 6 333

Website: Huisartenpost Lelystad

 

 

 

Elke dag spreekuur gynaecoloog en verloskundige in Lelystad

6 maart. De gynaecologen houden elke dag spreekuur in Lelystad. Vrouwen kunnen er terecht voor alle poliklinische vragen, onderzoeken en behandelingen. Het gaat zowel om zwangeren als om vrouwen met gynaecologische klachten. 

Daarnaast plaatsen de artsen ook spiraaltjes of doen ze een kijkonderzoek (bijvoorbeeld bij abnormaal bloedverlies of een afwijkend uitstrijkje). Naast de gynaecologen houdt ook een klinisch verloskundige vier dagen spreekuur in Lelystad (en één dag in Dronten).

 

Als zwanger worden niet lukt
We gaan er in eerste instantie meestal niet vanuit, maar soms lukt het niet om zwanger te worden. Wat kan daarvan de reden zijn? Hoe nu verder? Wanneer na een jaar onbeschermde gemeenschap geen zwangerschap is ontstaan, kunt u terecht op de polikliniek fertiliteit. Dit is een aparte polikliniek binnen de vakgroep gynaecologie en verloskunde. Vier dagen per week zijn er spreekuren van de fertiliteitsverpleegkundigen. Alle mensen met een kinderwens zijn hier welkom.


Ook spreekuur in Dronten
De gynaecologen houden ook in polikliniek St Jansdal Dronten 1,5 dag spreekuur (woensdag en vrijdagmiddag) en een verloskundige één dag in de week op woensdag.


Gynaecoloog Van Doorninck versterkt het team
Om de extra spreekuren en zorg te kunnen realiseren, worden er drie nieuwe gynaecologen aangetrokken, zodat er straks negen werkzaam zullen zijn. Zij houden allemaal spreekuur in Lelystad. Per 1 maart versterkt Caroline van Doorninck het team. Zij is allround gynaecoloog en haar specialisaties zijn psychiatrische problematiek in de zwangerschap en verzakkingsoperaties.

 

Hier vindt u meer informatie over de afdeling gynaecologie >