Het voeren van werving- en selectiegesprekken

Beschrijving
Het selecteren van medewerkers is je vak of je hebt er in uw functie regelmatig mee te maken. Je weet wat je zoekt en beschikt over een goede intuïtie. Je kent echter ook de valkuil van een verkeerd oordeel. De verkeerde keuze maken voor een kandidaat kost immers veel tijd, geld en frustratie. Hoe kan je je gevoel goed onderbouwen? Hoe bepaal je welke kandidaat je zoekt? Hoe beoordeel je de geschiktheid van kandidaten?
In deze training Werving en Selectiegesprekken voeren leer je op effectieve wijze gesprekken met kandidaten te voeren. Je bent beter in staat om op een objectieve wijze de inhoudelijke expertise en de persoonlijkheid van de sollicitant te beoordelen. Na afloop van de training ben je in staat om de beste kandidaat voor uw organisatie te kiezen.

 

Inhoud
· De selectie op basis van sollicitatiebrieven
· Effectieve voorbereiding van het gesprek
· Doel, opbouw en inhoud van het gesprek
· Competentiegericht interviewen en beoordelen
· De STAR-methodiek
· Het vaststellen van competenties
· Relevante gespreksvaardigheden en vraagtechnieken
· Objectief beoordelen van gedrag
· Waardering en eindbeoordeling kandidaat
· Persoonlijk actieplan
Het tweede dagdeel zal in samenwerking met een trainingsacteur vorm gegeven worden.

 

Resultaat
Na de training ben je in staat op een professionele wijze selectie- en sollicitatiegesprekken te voeren. je weet de juiste selectiecriteria te hanteren en je heeft inzicht in de opbouw van een selectiegesprek. Je gebruikt daarbij professionele interviewtechnieken.

 

Groepsgrootte
De maximale groepsgrootte bedraagt 12 deelnemers.

 

Tijdsduur
 2 dagdelen van 3 uur

 

Trainer

via Explainit