l

Direct contact

Telefoonnummers

St Jansdal Harderwijk

0341 - 463911

St Jansdal Lelystad

0341 - 463590

Poli-Apotheek St Jansdal

0341 - 435858

Vragen over MijnStjansdal.nl (8.30 - 12 u)

0341 - 463700 

 

Medische hulp buiten kantoortijden

Bij levensbedreigende spoed

112

Medicamus Spoedpost (Harderwijk) 

0900 - 3410341

Website Medicamus Spoedpost Harderwijk 

Orthopedie


Orthopedie Kaijser Bots (2)

We zetten graag een extra stap om de patiënt zo goed mogelijk te helpen.

Peter Kaijser Bots, orthopeed

Het specialisme Orthopedie behandelt aandoeningen van het steun- en bewegingsapparaat. Het gaat daarbij om de botten, gewrichten, spieren, pezen en banden. De behandeling is gericht op herstel van functies en verbeteren van kwaliteit van leven. Het kan 'conservatief' zijn (brace, fysiotherapie, medicijnen) of operatief, zoals bij slijtage van heup of knie waarbij een kunstgewricht geplaatst wordt. Daarnaast behandelen de orthopeden samen met de chirurgen letsels aan het steun- en bewegingsapparaat als gevolg van een ongeval.

health_002-hospital-building-clinic-doctorTotale of halve knieprothese

Als uw kniegewricht versleten is kan een knieprothese een oplossing zijn.

Meer informatie l
health_009-doctor-stethoscope-medical-checkupKijkoperatie bij meniscusscheur

De meest voorkomende reden voor een kijkoperatie aan de knie is een meniscusscheur. 

Meer informatie l
health_012-nurse-hospital-medical-checkupTotale heupprothese

Onze orthopeden plaatsen een totale heupprothese via de voorste benadering.

Meer informatie l
Onze specialisten
J.E. (Liesbeth)
J.E. (Liesbeth)
J.E. (Liesbeth) Biemond
Orthopedisch chirurg
P.T. (Pieter)
P.T. (Pieter)
P.T. (Pieter) de Jong
Orthopedisch chirurg
P.C. (Peter)
P.C. (Peter)
P.C. (Peter) Kaijser Bots
Orthopedisch chirurg
P.G. (Pieter)
P.G. (Pieter)
P.G. (Pieter) Lammers
Orthopedisch chirurg
O.N. (Olav)
O.N. (Olav)
O.N. (Olav) Lieshout
Orthopedisch chirurg

Contactgegevens orthopedie

 

Hoe maakt u een afspraak?

Voor het maken van een afspraak op de poli Orthopedie heeft u een verwijsbrief van uw huisarts nodig.

 

U kunt een afspraak maken via het afsprakenbureau, tel. 0341 - 46 3890.

 

De orthopeden houden ook spreekuur in onze polikliniek Dronten, polikliniek Nijkerk en in gezondheidscentrum Da Costa in Putten. Via het bovenstaande telefoonnummer kunt u ook daar een afspraak maken. 

 

Overige vragen?

Polikliniek Orthopedie via tel. 0341- 46 3770.

 

Afspraak maken via MijnStJansdal

Bent u al eerder op deze polikliniek geweest? Dan kunt u een vervolgafspraak ook maken via MijnStJansdal. U dient dan eerst een eigen account aan te maken. Combinatieafspraken kunnen alleen telefonisch worden gemaakt. Lees meer over MijnStJansdal

 

Identificatieplicht

In alle ziekenhuizen geldt een identificatieplicht, voor zowel volwassen als kinderen. Vergeet dus niet een geldig legitimatiebewijs mee te nemen naar uw poli-afspraak. 

 

Lees ervaringen van onze patiënten.
“Ik kan weer spelen en stoeien met de kinderen."
“Ik kan weer spelen en stoeien met de kinderen."

“Ik voel me weer 100%, het gaat gewoon heel erg goed. De begeleiding van dokter Kaijser Bots was perfect. Hij gaf me een persoonlijk gevoel en snapte wat ik weer wilde; spelen en stoeien met de kinderen. Ik heb er alle vertrouwen in dat dat gaat lukken!”

Lees zijn verhaal

Folders en Info

Informatie over de polikliniek orthopedie

Op de polikliniek orthopedie (routenummer 0.22) bespreekt de orthopeed uw klachten en verricht lichamelijk onderzoek. Het kan nodig zijn dat er voorafgaand aan uw consult bloedonderzoek, en/of röntgenonderzoek nodig is.

 

U kunt bij onze orthopeden terecht met de volgende klachten of aandoeningen:

 • Slijtage (artrose) van gewrichten (bijvoorbeeld knieën, heupen en schouders)
 • Aangeboren afwijkingen van het steun- en bewegingsapparaat, bijvoorbeeld scoliose en lordose (verkrommingen van de rug), heupdysplasie en klompvoeten
 • Standafwijkingen van gewrichten
 • Sportletsel (bijvoorbeeldmeniscusletsel, kruisbandletsel, tennisarm en enkelbandletsel)
Prothesiologie

Bijvoorbeeld vervanging van gewrichten door kunstgewrichten, bijvoorbeeld een totale heup-, schouder of knieprothese.

Enkel- en voetchirurgie

Veel mensen hebben voetproblemen. Niet zo verwonderlijk; we lopen gedurende ons leven gemiddeld twee maal de wereld rond in vaak modieus, maar voetonvriendelijk schoeisel.


Verkeerd schoeisel, of een verkeerde manier van lopen, kunnen bijvoorbeeld leiden tot likdoorns, irritaties, hallux valgus (een knobbel aan de grote teen) Dit zijn vaak nog de overkomelijke aandoeningen. Langdurige blootstelling van de voet aan invloeden van schoenen en houding geeft echter grotere problemen, zoals: slijtage (artrose), hamer- en klauwtenen (verkeerde stand van de tenen) Ook de enkel krijgt gedurende ons leven heel wat te verduren. Mogelijke aandoeningen aan de enkel zijn bijvoorbeeld scheur van de buitenste enkelband en verstuikingen. Niet alleen verkeerd schoeisel veroorzaakt enkel- en voetproblemen. Ook neurologische problemen, platvoeten, erfelijkheid, overgewicht en reuma hebben onder andere hun invloed.

Aangepaste schoenen

Voor enkel- en voetproblematiek zijn meerdere oplossingen. In veel gevallen kan er worden volstaan met conservatieve therapieën, zoals aanpassingen van de schoenen (bijvoorbeeld steunzolen) of orthopedische schoenen. Dit kan respectievelijk bij de orthopedisch instrumentmaker en bij de orthopedisch schoenmaker. Ook kan er gips of een brace worden aangebracht. Dit kan bij onze gipsverbandmeesters.

Operatie

Mocht een conservatieve behandeling niet helpen, dan is soms een operatie door de orthopedisch chirurg mogelijk.

Schouderproblemen

Schouderklachten kunnen meerdere kenmerken hebben, maar hebben veelal te maken met chronische pijn. De orthopedisch chirurgen beschikken over verschillende technieken om te helpen bij schouderklachten.

  

Schouderproblemen zijn zeer divers. Enkele mogelijke problemen zijn: 

 • instabiliteit (uit de kom schietende schouder)
 • slijmbeursontsteking
 • peesontsteking
 • frozen shoulder (ontsteking in en rond het schoudergewricht)
 • scheur in de pees van de schouder

 

Oorzaak

Vooral bij de groep patiënten met chronische schouderpijn is het noodzakelijk dat wij de oorzaak van de klachten achterhalen. Een oorzaak kan bijvoorbeeld een scheur in het kapsel van de schouder zijn of een slijmbeursontsteking. Ook bepaalde sporten kunnen schouderklachten veroorzaken.

 

Schouderchirurgie

De orthopeed zal de operatie niet altijd als eerste therapie kiezen. Medicatie en fysiotherapie zijn bijvoorbeeld prima therapieën. Werken deze therapieën niet, of te weinig, dan kan de orthopedisch chirurg een schouderoperatie uitvoeren. Werden vroeger alleen ‘open’ operaties aan de schouder verricht, tegenwoordig vinden bijna alle schouderoperaties via de kijkbuistechniek plaats. Het herstel is hierbij sneller, door minder schade aan de spieren en kapsels.

Consulent ’s Heeren Loo

Onze orthopeden zijn actief als orthopedisch consulent voor ’s Heeren Loo in Ermelo.

Ingebruikname operatiekamers Lelystad

Dit varieert van een liesbreuk- of galblaasoperatie tot aan een kijkoperatie in de knie, het hechten van een achillespees of het verwijderen van poliepen.

Op de dagopname zijn twintig bedden beschikbaar. Daarnaast komen er infuusstoelen voor mensen die therapie met infuus nodig hebben. Opnames met overnachting zijn niet mogelijk; hiervoor moeten patiënten naar Harderwijk of naar een ander ziekenhuis.

 

De volgende specialismes voeren operaties uit in Lelystad:

 • Chirurgie
 • Urologie
 • Gynaecologie
 • Kaakchirurgie (op termijn)
 • Orthopedie
 • KNO
 • Plastische chirurgie

Orthopedie start 4 maart in Lelystad

De orthopeden van het St Jansdal zijn gespecialiseerd in de behandeling van aandoeningen aan het steunen bewegingsapparaat. Patiënten kunnen met knie-, heup-, schouder- en voetklachten terecht voor zowel de diagnose als de behandeling van orthopedische aandoeningen. Operaties waarbij een opname nodig is vinden plaats in Harderwijk. Het voor- en natraject kan gewoon in Lelystad.


Belangrijke aandachtsgebieden van de orthopeden naast de algemene orthopedie zijn onder andere
• Slijtage (artrose) van gewrichten (bijvoorbeeld knieën, heupen en schouders)
• Standafwijkingen van gewrichten
• Sportletsel (bijvoorbeeld meniscusletsel, kruisbandletsel, tennisarm en enkelbandletsel)

 

Op deze pagina vindt u meer informatie over orthopedie>

Streven naar korte wachttijden

Ook bij minder spoed streven de orthopeden ernaar om patiënten zo snel als mogelijk te zien op het spreekuur. “Om de wachttijden zo kort mogelijk te houden, zien we in principe elke soort patiënt, ongeacht zijn of haar zorgvraag”, legt Kaijser Bots uit. “Mocht een bepaald soort specifi eke behandeling nodig zijn, dan kan het zijn dat u een vervolgafspraak maakt bij een van de andere orthopeden van het St Jansdal.”


Hoe maakt u een afspraak?
Het is altijd verstandig om te bellen met het afsprakenbureau voor de actuele wachttijden. Als patiënten hun afspraak verzetten komt er een plekje vrij, waardoor iemand anders soms dezelfde dag nog gezien kan worden.

Alle nieuwe en controlepatiënten zien we graag op het spreekuur in Lelystad. Voor het maken van een afspraak op de poli orthopedie is een verwijsbrief van de huisarts nodig. Afspraken zijn te maken via het afsprakenbureau, tel. 0341 - 46 3890.