l

Direct contact

Telefoonnummers

St Jansdal receptie (alle locaties)

0341 - 463911

Afsprakenbureau 

0341 - 463890

Poli-Apotheek St Jansdal

0341 - 435858

Helpdesk MijnStjansdal (8.30 - 12 u)

0341 - 463700

Medische hulp buiten kantoortijden

Bij levensbedreigende spoed

112

Harderwijk: Medicamus Spoedpost  

0900 - 341 0 341

Website: Medicamus Spoedpost

 

Lelystad: huisartsenpost Medrie  

0900 - 333 6 333

Website: Huisartenpost Lelystad

 

 

 

Video Interactie Begeleiding (VIB)

Binnen het Moeder&Kind Centrum besteden wij veel aandacht aan de kennismaking met je baby. Het krijgen van een baby is een van de indrukwekkendste gebeurtenissen die je als ouder mee kunt maken. De kraamperiode is bedoeld om te wennen aan een nieuw leven met je baby, die je moet leren kennen. Een van de manieren waarop wij werken aan de band tussen ouders en kind is door middel van video interactiebegeleiding (VIB).

 

Direct na de geboorte geven baby’s al met verschillende houdingen en bewegingen aan wat ze wel of niet prettig vinden. Dat noemen we de lichaamstaal van de baby. Ouders reageren intuïtief en sterk op deze signalen. De initiatieven van pasgeboren baby’s zijn nog vluchtig, maar met video-opnamen vergroot je als het ware deze momenten en wordt het mogelijk om al in een vroeg stadium de baby te begrijpen.

 

Nauw contact tussen jou, als ouder en je baby is heel belangrijk, vooral in de eerste periode na de geboorte. In het geval van een te vroege geboorte en ziek zijn is nauw contact mogelijk nog belangrijker.

 

Daarnaast laat video-analyse de allerkleinste contactsignalen zien, die je baby geeft. Dit geeft je, als ouders de gelegenheid ondanks de couveuseperiode een hechte band met je baby op te bouwen, wat de overgang naar huis gemakkelijker maakt. Ouders waarvan het kind opgenomen is op de couveuse afdeling, krijgen VIB aangeboden.

 

We hebben veel gehad aan VIB

“Onze zoon werd na z'n geboorte meteen naar de couveuse afdeling gebracht en daarna naar Zwolle. Doordat hij niet bij je ligt op de kamer of gewoon thuis, twijfel je soms aan de band die je met je kind opbouwt. VIB was voor ons zo fijn, omdat we konden zien hoe Jens op ons reageerde. Eerst voelde het wat onwennig dat er gefilmd werd, maar al snel hadden we dat niet meer door.  Als je ziet hoe je kind op bepaalde dingen reageert, weet je dat de band tussen ouder en kind er is. We hebben er veel aan gehad.”