l

Direct contact

Telefoonnummers

St Jansdal receptie (alle locaties)

0341 - 463911

Afsprakenbureau 

0341 - 463890

Poli-Apotheek St Jansdal

0341 - 435858

Helpdesk MijnStjansdal (8.30 - 12 u)

0341 - 463700

Medische hulp buiten kantoortijden

Bij levensbedreigende spoed

112

Harderwijk: Medicamus Spoedpost  

0900 - 341 0 341

Website: Medicamus Spoedpost

 

Lelystad: huisartsenpost Medrie  

0900 - 333 6 333

Website: Huisartenpost Lelystad

 

 

 

KITS-poli (KinderIncontinentie Team Stjansdal)

Samen met een urotherapeut en, waar nodig, een psycholoog begeleidt de kinderarts hier kinderen met plas- en ontlastingsproblemen.

 

De KITS poli is in principe voor kinderen van 4 tot 18 jaar. Onder ontlastingsproblemen verstaan we: kinderen die in de broek poepen, kinderen die te weinig poepen of kinderen die niet op de wc durven te poepen. Met plasproblemen bedoelen we: kinderen die overdag of ’s nachts vaak nat zijn en/of kinderen die regelmatig urineweginfecties (blaasontstekingen) hebben.

 

Werkwijze

Wanneer uw huisarts het nodig vindt dat uw kind  doorverwezen wordt naar de KITS-poli zult u voor het eerste bezoek een set vragenlijsten thuis gestuurd krijgen. Wij vragen u deze allemaal in te vullen, dus inclusief de plas EN de ontlastingsdagboeken. Dat zal ons helpen om een goed beeld te krijgen. Afhankelijk van de klachten van uw kind, kan er aanvullend onderzoek nodig zijn, zoals een echo.

 

Behandelteam

In het behandelteam zit een kinderarts, die de zorg heeft voor het lichaam van uw kind. Hij/zij beoordeelt de bloed- of urine-uitslagen en bekijkt de echo’s of foto’s die eventueel gemaakt worden. Ook wordt eventuele medicatie door de kinderarts voorgeschreven.

 

De urotherapeut geeft u en uw kind uitleg over wat er aan de hand is en helpt om de problemen te overwinnen. Zij is de spil binnen het team. U en uw kind zullen over het algemeen het meeste contact met de urotherapeut hebben. Zij probeert uw kind te motiveren wanneer er een training gestart gaat worden.

 

De psychologe spreekt u en uw kind bij het eerste bezoek en beoordeelt dan of haar hulp bij de verdere behandeling van belang is. Aan het einde van het spreekuur bespreken de kinderarts, psychologe en urotherapeut uw kind en wordt er een behandelplan opgesteld. Dit wordt diezelfde ochtend met u besproken (plasklas) of u wordt hierover teruggebeld door de urotherapeut (ontlastingspoli).