l

Direct contact

Telefoonnummers

St Jansdal receptie (alle locaties)

0341 - 463911

Afsprakenbureau 

0341 - 463890

Poli-Apotheek St Jansdal

0341 - 435858

Helpdesk MijnStjansdal (8:30 - 16:30 uur)

0341 - 463700

Vragen over?


Heeft u een klachtKlik dan hier.

Of compliment? Klik dan hier.


Bent u van de PERS en heeft u een vraag? Klik dan hier.

Medische hulp buiten kantoortijden

Spoedpost Harderwijk  

 

085 - 773 73 71

 

 

www.spoedpostharderwijk.nl

Huisartsenpost Lelystad  

 

0900 - 333 6 333

 

 

www.medrie.nl

Bij levensbedreigende spoed:

 

112

Veelgestelde vragen

Mag ik douchen met gips om?
Een gips- of kunststofverband mag niet nat worden. Er zijn speciale douchehoezen verkrijgbaar, die een veilige bescherming van het gips en de huid bieden tijdens het douchen. Deze plastic hoes kan ook worden gebruikt bij huidziekten, spalken, brandwonden etc. De hoes is verkrijgbaar bij de meeste apotheken en bij sommige drogisterijen.

 

Ik vermoed dat het gips te strak zit. Wat kan ik het beste doen?
Treedt één van de volgende verschijnselen op?
- Sterk toenemende pijn, die na 30 minuten hooghouden niet verdwijnt.

- Sterke zwelling en/of blauwe of witte verkleuring van de tenen of vingers.

- Doofheidsgevoel van de vingers of tenen.

- Als er voorwerpen verloren raken tussen gips- of kunststofverband en lichaam.

 

Neemt u dan contact op met de gipskamer of spoedeisende hulp. De gipskamer is op werkdagen bereikbaar van 8.30 tot 17.00 uur op nummer; Harderwijk (0341) 463936 , locatie Lelystad 0341 -435887. Na 17.00 uur of in het weekend belt u het algemene nummer van het ziekenhuis: (0341) 463911. De receptioniste zal u doorverbinden met de afdeling Spoedeisende hulp Harderwijk of met de spoedpoli Lelystad.

 

Mag ik autorijden met gips?

Wij adviseren u om met een gipsverband om een lichaamsdeel geen motorvoertuig te besturen. Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met uw autoverzekering. Gun uzelf, nadat het gips is verwijderd, de tijd om eerst uw gewrichten en spieren weer sterk en soepel te oefenen, voordat u weer een motorvoertuig gaat besturen.

 

Mag ik vliegen met gips?

Gaat u binnenkort met het vliegtuig? Dan is het verstandig om zo snel mogelijk contact op te nemen met de vliegtuigmaatschappij. Iedere maatschappij heeft namelijk andere regels en eisen voor het reizen met gipsverband. Het is dus goed om te informeren wat in uw geval wel of niet mag.

 

Ik heb jeuk, wat kan ik doen?

Jeuk is lastig. Wij adviseren u om nooit met naalden, pennen en dergelijke onder het gips te krabben. Een wondje kan gemakkelijk ontstaan. Een infectie kan het gevolg zijn. Warmte is vaak een oorzaak van jeuk. Föhnen met koude lucht kan een oplossing zijn. Ook kunt u de stofzuiger pakken, daar de stang van afhalen, dan de flexibele slang loodrecht op het gips zetten en de stofzuiger aanzetten. De stofzuiger zuigt dat de warme lucht uit het gips. Dit werkt alleen bij kunststof gips.

 

Waar kan ik krukken inleveren?

De krukken die u via de spoedeisende hulp heeft meegekregen kunt u samen met het uitleencontract inleveren bij een Medipoint inleverpunt. Via de site van Medipoint of het telefoonnummer ziet u waar voor u het dichtbijzijnde  inleverpunt is.