l

Direct contact

Telefoonnummers

St Jansdal receptie (alle locaties)

0341 - 463911

Afsprakenbureau 

0341 - 463890

Poli-Apotheek St Jansdal

0341 - 435858

Helpdesk MijnStjansdal (8.30 - 12 u)

0341 - 463700

Medische hulp buiten kantoortijden

Bij levensbedreigende spoed

112

Harderwijk: Medicamus Spoedpost  

0900 - 341 0 341

Website: Medicamus Spoedpost

 

Lelystad: huisartsenpost Medrie  

0900 - 333 6 333

Website: Huisartenpost Lelystad

 

 

 

Dermatologie-Huidcheck

Wond Expertise Centrum in St Jansdal

Het Wond Expertise Centrum (WEC) Harderwijk is gespecialiseerd in de behandeling van gecompliceerde wonden. In ons centrum krijgen patiënten uitstekende wondzorg aangeboden volgens de laatste wetenschappelijke en praktijkinzichten.

Gecompliceerde wonden vragen om een deskundige aanpak, waarbij vaak meerdere specialismen betrokken zijn.

 

Een wond is een beschadiging van de huid. Meestal geneest een wond vanzelf maar soms is dat niet het geval, omdat het normale genezingsproces is verstoord. Dit gaat vaak gepaard met pijn en/of ander ongemak. In dat geval spreken we van een gecompliceerde wond, die vraagt om specialistische zorg en behandeling.

 

Als u een gecompliceerde wond heeft, kan uw huisarts of medisch specialist u doorverwijzen naar het WEC Harderwijk. Vervolgens maakt u een afspraak om uw klachten te bespreken en een diagnose te laten stellen. Dat kan een afspraak zijn op de polikliniek (vaat)chirurgie of dermatologie. Het WEC St Jansdal bestaat uit een team van professionals, die allen deskundigheid en ervaring hebben op het gebied van wonden en wondbehandeling. Denk hierbij aan dermatologen, vaatchirurgen en wondconsulenten. Daarnaast kan een beroep worden gedaan op andere specialisten, zoals een plastisch chirurg, een revalidatiearts of een diëtist, maar ook op een gipsverbandmeester, een orthopedisch instrumentmaker enzovoort. Iedere professional levert een bijdrage aan het stellen van een snelle en juiste diagnose en behandeling. De zorg voor patiënten met gecompliceerde wonden, wordt als dat nodig is ook thuis geleverd.