l

Direct contact

Telefoonnummers

St Jansdal receptie (alle locaties)

0341 - 463911

Afsprakenbureau 

0341 - 463890

Poli-Apotheek St Jansdal

0341 - 435858

Helpdesk MijnStjansdal (8.30 - 12 u)

0341 - 463700

Medische hulp buiten kantoortijden

Bij levensbedreigende spoed

112

Harderwijk: Medicamus Spoedpost  

0900 - 341 0 341

Website: Medicamus Spoedpost

 

Lelystad: huisartsenpost Medrie  

0900 - 333 6 333

Website: Huisartenpost Lelystad

 

 

 

Ziekenhuis St Jansdal ziet mogelijkheden voor toekomstbestendige zorg in Flevoland

Harderwijk. Door het faillissement van de MC IJsselmeerziekenhuizen met locaties in Lelystad, Dronten, Urk en Emmeloord, verandert er plotseling heel veel voor de inwoners van de provincie Flevoland. Voor hen zullen de reisafstanden naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis oplopen, wanneer het ziekenhuis in Lelystad definitief de deuren zou moeten sluiten.

Ziekenhuis St Jansdal uit Harderwijk is altijd nauw verbonden geweest met MC Zuiderzee. Zo hebben beide ziekenhuizen meer dan tien jaar samengewerkt in de polikliniek Dronten, maar ook op andere zorgonderdelen werd samengewerkt.

 

De afgelopen periode werd duidelijk dat het niet goed ging met de ziekenhuizen van de MC groep. St Jansdal heeft daarop geanticipeerd en nagedacht over een plan voor het behoud van een ziekenhuisvoorziening in Lelystad. De ontwikkelingen zijn vorige week in een stroomversnelling terecht gekomen.

 

Het behoud van een ziekenhuisvoorziening is belangrijk voor de inwoners. De afgelopen dagen heeft St Jansdal hierover gesproken met betrokken partijen. De komende weken zal een en ander verder tot in detail worden uitgewerkt. St Jansdal wil de gezamenlijke polikliniek in Dronten, samen met de huisartsen, open  houden.

Het plan voorziet in Lelystad onder andere uitgebreide poliklinische zorg, diagnostische afdelingen en een spoedpoli. Volledige SEH’s zijn aanwezig in Harderwijk en Almere. De verwachting is dat de inwoners van Lelystad voor ruim tachtig procent van hun ziekenhuisbezoeken gewoon terecht kunnen in hun eigen stad. Voor zeer specialistische zorg wordt er doorverwezen naar St Jansdal of andere omliggende ziekenhuizen.

 

Ziekenhuis St Jansdal is bereid en in staat om met steun van de zorgverzekeraars een toekomstbestendige en moderne ziekenhuisvoorziening in Lelystad te organiseren. Hierbij wil St Jansdal uiteraard een beroep doen op de huidige medewerkers en medisch specialisten van MC Zuiderzee en Polikliniek Dronten. Kwalitatief goede zorg dichtbij! Daar wil het Harderwijkse ziekenhuis zich honderd procent voor inzetten.

 

29 oktober 2018