l

Direct contact

Telefoonnummers

St Jansdal Harderwijk

0341 - 463911

St Jansdal Lelystad

0341 - 463590

Poli-Apotheek St Jansdal

0341 - 435858

Helpdesk MijnStjansdal (8.30 - 12 u)

0341 - 463700

Medische hulp buiten kantoortijden

Bij levensbedreigende spoed

112

Harderwijk: Medicamus Spoedpost  

0900 - 341 0 341

Website: Medicamus Spoedpost

 

Lelystad: huisartsenpost Medrie  

0900 - 333 6 333

Website: Huisartenpost Lelystad

 

 

 

Zorg voor de oudere patiënt

20 maart. Tijd nemen is van groot belang

 

Klinisch geriaters en internisten-ouderengeneeskunde zijn medisch specialisten voor kwetsbare oudere patiënten. Deze ouderen hebben vaak meerdere aandoeningen tegelijk (een combinatie van lichamelijke, psychische en sociale problemen). Het is belangrijk om de zorg hier goed op af te stemmen.

Op de polikliniek geriatrie werken meerdere zorgprofessionals samen. Hierdoor is het mogelijk om soms hele complexe problemen snel inzichtelijk te maken. De geriater en internist-ouderengeneeskunde werken samen met neurologen, psychologen, fysiotherapeuten en verpleegkundigen; iedereen kijkt weer vanuit een eigen invalshoek. De belasting voor patiënten wordt zo veel mogelijk beperkt door onderzoeken en polibezoeken met andere dokters af te stemmen en waar mogelijk te bundelen op dezelfde dag. Tussendoor zijn rustmomenten ingebouwd.

 

Een bezoek aan de poli geriatrie duurt gemiddeld ruim een halve dag. Bij ouderen zijn namelijk vaak meerdere onderzoeken nodig om tot een goed beleid te komen. Daarom is er op de poli geriatrie een Dagobservatiecentrum. Patiënten krijgen hier op één dag in alle rust onderzoeken en uitleg. Het streven is om hierna een diagnose te hebben en een volledig behandelplan  te maken. Dit in samenspraak met de patiënt en op basis van diens wensen.

 

Internist-ouderengeneeskunde Ouafae Karimi: “ Tijd en aandacht is van groot belang om de problemen helder te krijgen en de patiënten te stimuleren om hun eigen wensen te uiten ten aanzien van de behandeling. Het doel is uiteindelijk dat deze patiënten zo lang mogelijk zelfstandig blijven functioneren; met behoud van kwaliteit van leven en waar mogelijk deze te verbeteren.” 

 

Meer informatie over Geriatrie vindt u hier >