l

Direct contact

Telefoonnummers

St Jansdal Harderwijk

0341 - 463911

St Jansdal Lelystad

0341 - 463590

Poli-Apotheek St Jansdal

0341 - 435858

Helpdesk MijnStjansdal (8.30 - 12 u)

0341 - 463700

Medische hulp buiten kantoortijden

Bij levensbedreigende spoed

112

Harderwijk: Medicamus Spoedpost  

0900 - 341 0 341

Website: Medicamus Spoedpost

 

Lelystad: huisartsenpost Medrie  

0900 - 333 6 333

Website: Huisartenpost Lelystad

 

 

 

Vrijwel alle astmazorg om de hoek

27 februari. Patiënten met astma kunnen voor diagnostiek, behandeling en controles terecht in Lelystad. Astma is een van de meest voorkomende, chronische, longaandoeningen. Bij lichte klachten is de huisarts of de praktijkverpleegkundige de aangewezen persoon.

Bij ernstige astma komt de longarts of longverpleegkundige om de hoek kijken. Alle moderne behandelingen op het gebied van astma zijn na 1 maart mogelijk in Lelystad.

 

Astma is een ontsteking van de luchtwegen. De ontsteking is blijvend. Dit kan veel klachten, zoals benauwdheid, veroorzaken. Soms zijn er periodes waarbij de patiënt weinig tot niets merkt. Astma lijkt dan genezen te zijn, maar is het niet. De ziekte gaat namelijk niet over. Dit komt doordat de luchtwegen bij astma chronisch aangedaan zijn.


Bij astma is het belangrijk dat de longartsen goede afspraken maken met de huisartsen vanwege het chronisch karakter van de aandoening. Alleen zo is het mogelijk de beste zorg op de juiste plek en op het juiste moment te bieden. Alleen bij ernstige benauwdheid hoeven patiënten opgenomen en behandeld te worden in het ziekenhuis in Harderwijk. De nazorg en vervolgbehandelingen vinden dan weer plaats op de polikliniek in Lelystad en in samenwerking met de huisarts. Dus zoveel mogelijk zorg dichtbij, alleen verder weg als het moet.

 

Hier vindt u meer informatie over longgeneeskunde>