l

Direct contact

Telefoonnummers

St Jansdal Harderwijk

0341 - 463911

St Jansdal Lelystad

0341 - 463590

Poli-Apotheek St Jansdal

0341 - 435858

Helpdesk MijnStjansdal (8.30 - 12 u)

0341 - 463700

Medische hulp buiten kantoortijden

Bij levensbedreigende spoed

112

Harderwijk: Medicamus Spoedpost  

0900 - 341 0 341

Website: Medicamus Spoedpost

 

Lelystad: huisartsenpost Medrie  

0900 - 333 6 333

Website: Huisartenpost Lelystad

 

 

 

Vertrouwde gezichten op dagopname

01 mei. De 54-jarige Wil du Crocq is kind aan huis in het ziekenhuis in Lelystad. Al sinds 2008 kampt ze met ernstige longproblemen. Aanvankelijk was zware astma de diagnose en later bleek ze ook nog immunodeficiëntie te hebben. Hierdoor werkt haar afweersysteem niet goed.

Wil heeft door haar ziektes een grote kans op infecties. Hierdoor moet ze iedere maand een infuus met immunoglobuline. “Dat gebeurt op de dagopname in Lelystad”, vertelt ze. “Ik ben daar kind aan huis, kom er zo vaak. Ik vermaak me altijd goed; een beetje kletsen met de anderen of een spelletje spelen op de telefoon. Soms zit ik niet goed in mijn vel. Dan is het fijn dat de verpleging een praatje maakt om me er weer een beetje bovenop te helpen.”


Kort na het faillissement liep het spaak met haar infuus. Ineens zat er zes weken tussen in plaats van vier. “Er ontstonden meteen grote problemen”, schudt ze haar hoofd. “Ik kreeg een longontsteking en was heel kortademig. Gelukkig loopt het schema nu weer helemaal goed. Toch voel ik me nog steeds ziek. Binnenkort ga ik dan ook revalideren bij de longrevalidatie beneden in het ziekenhuis.
Ik hoop daardoor weer goed te kunnen gaan bewegen, dat lukt momenteel niet goed.”


Wil is goed te spreken over de zorg in Lelystad. “De onzekerheid in de afgelopen maanden was heel naar. Maar nu merk ik dat het nog steeds heel vertrouwd is. Veel gezichten van de verpleegkundigen zijn hetzelfde gebleven, ze noemen me ook gewoon bij de voornaam. Dat is fijn, het voelt hier heel eigen. Daardoor voel ik me heel erg op mijn gemak.”