l

Direct contact

Telefoonnummers

St Jansdal Harderwijk

0341 - 463911

St Jansdal Lelystad

0341 - 463590

Poli-Apotheek St Jansdal

0341 - 435858

Helpdesk MijnStjansdal (8.30 - 12 u)

0341 - 463700

Medische hulp buiten kantoortijden

Bij levensbedreigende spoed

112

Harderwijk: Medicamus Spoedpost  

0900 - 341 0 341

Website: Medicamus Spoedpost

 

Lelystad: huisartsenpost Medrie  

0900 - 333 6 333

Website: Huisartenpost Lelystad

 

 

 

Unieke geheugenpolikliniek in St Jansdal

20 maart. Patiënten met geheugenproblemen kunnen via de huisarts een doorverwijzing krijgen voor de geheugenpolikliniek. Binnen deze poli richt een gespecialiseerd team van zorgverleners zich specifiek op onderzoek van geheugenproblematiek.

Klinisch geriater Arnout van der Molen legt uit wat deze afdeling zo bijzonder maakt: “Meerdere disciplines zijn betrokken. Het doel is geheugendiagnostiek bij complexere patiënten. Het gaat om beelden die lastig te diagnosticeren zijn. Wij proberen antwoord te geven op de vraag: wat speelt hier nu?”

 

Bijzonder aan de geheugenpoli van St Jansdal is dat zowel de neuroloog als de geriater een beoordeling doen. “Dat gebeurt vrijwel niet in andere ziekenhuizen”, vertelt Van der Molen. “Daarnaast bespreken we iedere patiënt binnen het team. Dat helpt om heel kritisch te kijken. Zowel naar de patiënt als naar elkaar. Dit verhoogt de kwaliteit aanzienlijk.”

 

Het team geeft antwoorden op verschillende vragen. Van der Molen legt uit: “We kijken heel breed en kunnen ook heel breed inzetten. Deze manier van werken zorgt voor goede diagnostiek. Heel soms verwijzen wij mensen voor een second opinion naar een ander ziekenhuis. Het blijkt dat wij er zelden naast zitten.”

 

Bij geheugenproblemen is het belangrijk te weten dat het speelt. “Zo kan er op tijd extra zorg worden ingezet; om mantelzorgers te ondersteunen en patiënten op de juiste manier te begeleiden. Daarnaast kunnen we soms met medicatie de ziektelast enigszins verminderen.”

 

Meer informatie over geriatrie vindt u hier >