l

Direct contact

Telefoonnummers

St Jansdal Harderwijk

0341 - 463911

St Jansdal Lelystad

0341 - 463590

Poli-Apotheek St Jansdal

0341 - 435858

Helpdesk MijnStjansdal (8.30 - 12 u)

0341 - 463700

Medische hulp buiten kantoortijden

Bij levensbedreigende spoed

112

Harderwijk: Medicamus Spoedpost  

0900 - 341 0 341

Website: Medicamus Spoedpost

 

Lelystad: huisartsenpost Medrie  

0900 - 333 6 333

Website: Huisartenpost Lelystad

 

 

 

Snurken of slaapapneu?

“Voor mijn gevoel kan ik de wereld weer aan”

 

01 mei. Al enkele jaren sliep de heer De Weerd (63) beroerd. Op een gegeven moment verslechterde het naar slechts anderhalf uur per nacht. “Volgens de huisarts was ik oververmoeid; met een aantal weken rust zou het weer beter moeten gaan.” Maar na de rust periode keerden de klachten terug. De huisarts stuurt hem door naar het Slaap-/WaakCentrum Harderwijk.

Daar krijgt hij op één dag allerlei onderzoeken bij zowel de KNO-, Kaak- als de Longarts. “Direct kreeg ik een gastvrouw toegewezen”, legt hij uit. “Zij bleef de hele dag bij me en maakte me wegwijs door het ziekenhuis. Echt een perfecte service. Ik hoefde zo niet te zoeken en kreeg bijvoorbeeld voorrang bij bloedprikken.” In de nacht krijgt de heer De Weerd een slaaptest.

 

Precies een week later volgt de uitslag. “Het was meteen duidelijk. Ik had 25 stops van 45 secondes per uur. Naast zuurstoftekort werd ik hierdoor voortdurend wakker. De behandeling volgt direct. Hij krijgt een masker aangemeten die hij in de nacht moet gaan gebruiken. “Het was echt even wennen in het begin. Het slaapt toch anders. Maar na die eerste nacht waren meteen het aantal stops flink gedaald. Dat motiveert. Na zo’n vier nachten zat ik nog maar op vijf stops. Dit gaat richting normaal.”  

 

Zijn leven is volledig veranderd sinds hij het masker draagt. “Ik ken mezelf niet meer terug”, vertelt hij. “Nu ik goed slaap voel ik me energiek en uitgerust. Mijn conditie is ook vele malen beter. Voor mijn gevoel kan ik weer de hele wereld aan.” 

 

Voor het maken van een afspraak in ons Slaap-/Waakcentrum heeft u een verwijsbrief van uw huisarts of medisch specialist nodig.

 

Soms is slapen een probleem. Als een slaapstoornis mogelijk de oorzaak is, kan dat onderzocht worden in ons Slaap-/Waakcentrum.  

 

Hier vindt u meer informatie over ons Slaap-/Waakcentrum>