l

Direct contact

Telefoonnummers

St Jansdal Harderwijk

0341 - 463911

St Jansdal Lelystad

0341 - 463590

Poli-Apotheek St Jansdal

0341 - 435858

Helpdesk MijnStjansdal (8.30 - 12 u)

0341 - 463700

Medische hulp buiten kantoortijden

Bij levensbedreigende spoed

112

Harderwijk: Medicamus Spoedpost  

0900 - 341 0 341

Website: Medicamus Spoedpost

 

Lelystad: huisartsenpost Medrie  

0900 - 333 6 333

Website: Huisartenpost Lelystad

 

 

 

Scopie afdeling Lelystad patiëntvriendelijk

27 februari. De scopie afdeling is onderdeel van de functieafdeling. Hier plaats van het maag-darmkanaal en de luchtwegen. “Een vinden endoscopische onderzoeken en behandelingen arts kijkt hierbij letterlijk 'van binnen”, legt hoofd OK Martijn Hoogstraten uit. “Dit gebeurt door middel van een lange, dunne en flexibele buis waaraan een minicamera is bevestigd.”

Een aantal endoscopieverpleegkundigen is al een kijkje wezen nemen in Lelystad. “Ze zijn heel enthousiast en kijken ernaar uit om daar ook te beginnen”, vertelt Hoogstraten. “Mensen zien mogelijkheden in de afwisseling van werken in Harderwijk en Lelystad.

 

Diverse collega’s uit Lelystad zijn al aangenomen. Deze club is echt gemotiveerd om samen goede zorg te bieden.” De werkwijze in Harderwijk wijkt af van die van Lelystad. “Als iemand in Harderwijk een endoscopie krijgt, dan krijgt hij een opname op de dagbehandeling”, zegt Hoogstraten. “Met bed en al gaat hij naar de scopie afdeling en na afloop weer terug naar de dagbehandeling. Als alles in orde is, mag de patiënt naar huis. Deze werkwijze is best wel omslachtig met veel verschillende afdelingen en transport tussendoor.”

 

In Lelystad is het op een andere manier georganiseerd. Hoogstraten: “Bij de scopie-afdeling is een kleine opnameafdeling en een uitslaapkamer. Patiënten melden zich ’s ochtends op de endoscopieafdeling.Als ze aan de beurt zijn is het een klein stukje naar de scopie-kamer en daarna slapen ze een deurtje verder weer uit. Minder transport, minder vreemde gezichten en minder afdelingen dus. Dat is heel prettig voor de patiënt.”

 

Martijn Hoogstraten, hoofd OK