l

Direct contact

Telefoonnummers

St Jansdal Harderwijk

0341 - 463911

St Jansdal Lelystad

0341 - 463590

Poli-Apotheek St Jansdal

0341 - 435858

Helpdesk MijnStjansdal (8.30 - 12 u)

0341 - 463700

Medische hulp buiten kantoortijden

Bij levensbedreigende spoed

112

Harderwijk: Medicamus Spoedpost  

0900 - 341 0 341

Website: Medicamus Spoedpost

 

Lelystad: huisartsenpost Medrie  

0900 - 333 6 333

Website: Huisartenpost Lelystad

 

 

 

Nazorgconsulente Lynn Ossendorp

13 februari 2019. “We hoorden dat het slecht ging en amper 48 uur later waren we met z’n allen ontslagen”, vertelt Lynn (links op de foto). “Het ging zo onverwachts, dramatisch. Ik heb nog een paar weken doorgewerkt, maar halverwege november nam ik definitief afscheid van mijn ziekenhuis.”

13 februari 2019. Een onzekere en moeilijke tijd breekt aan voor Lynn. “Ik had zoveel stress. Ik moest ook werken van mezelf, kon het niet verkroppen om thuis te zitten. Gelukkig kon ik na een kleine maand in het St Jansdal aan de slag op de afdeling nazorg. Pas toen ik daar begon voelde ik het verlies van mijn baan. Langzaam maar zeker ebde dat gevoel weg en kon ik meer genieten van het feit dat ik weer aan het werk was.” 

 

Lynn heeft het inmiddels goed naar haar zin in Harderwijk. “De sfeer is heel erg goed. Er heerst rust op de gangen en de aankleding in het ziekenhuis is vriendelijk. Het heeft een huiselijke uitstraling en ik denk dat dat bij de patiënten heel goed overkomt. Ik voelde me hier vanaf het begin erg welkom. Heel leuk vind ik het om veel bekenden tegen te komen uit Lelystad, dat geeft toch een fijn gevoel. Van hun hoor ik ook terug dat de samenwerking met personeel uit Harderwijk heel plezierig verloopt.”

 

Nazorgconsulente Marika den Hertog is een van de directe collega’s van Lynn. “Ik ben echt heel blij met haar, ze is een mooie aanvulling binnen ons team. Ze zegt wat ze op haar hart heeft, is net wat directer. Ik hou daarvan, je weet wat je aan elkaar hebt. Ik heb ook al geleerd van haar. Ze is goed om de verantwoordelijkheid te leggen waar die hoort; ik ben toch meer geneigd om dingen naar me toe te trekken om mensen te ontzorgen.”

 

Het zorgen voor jezelf heeft Lynn in St Jansdal geleerd. “In Lelystad lag de werkdruk zo hoog. We hadden te weinig formatie. Ik kan me niet heugen dat ik ooit een lunchpauze heb genomen. Nu zorg ik beter voor mezelf, hier lunchen we vrijwel altijd met elkaar. Ook merk ik dat ik hier minder stress heb. Bij complexe casuïstiek hebben we ruggespraak met elkaar, dat is zo nuttig. Het is dan gewoon fijn om te sparren met elkaar.”