l

Direct contact

Telefoonnummers

St Jansdal Harderwijk

0341 - 463911

St Jansdal Lelystad

0341 - 463590

Poli-Apotheek St Jansdal

0341 - 435858

Helpdesk MijnStjansdal (8.30 - 12 u)

0341 - 463700

Medische hulp buiten kantoortijden

Bij levensbedreigende spoed

112

Harderwijk: Medicamus Spoedpost  

0900 - 341 0 341

Website: Medicamus Spoedpost

 

Lelystad: huisartsenpost Medrie  

0900 - 333 6 333

Website: Huisartenpost Lelystad

 

 

 

Het weekend van de verhuizing

27 februari. Donderdagavond 28 februari is het zover: om 22.00 uur ontvangt St Jansdal de sleutel van het ziekenhuisgebouw in Lelystad. Een weekend heeft het ziekenhuis de tijd om de omslag te maken van MC Zuiderzee naar St Jansdal Lelystad. 

Hiervoor is een minutieus plan gemaakt waarin alle acties beschreven staan. Vele afdelingen zijn erbij betrokken, onder andere facilitair, ICT en medische techniek.

 

Tot in detail staat beschreven wat er moet gebeuren en in welke volgorde. “Tijdens het weekend zijn elke dag bijna honderd mensen aan het werk”, vertelt staffunctionaris facilitair bedrijf Annemarie van der Salm. “De bedoeling is om in alle ruimtes de basisbenodigdheden in orde te maken zoals het meubilair, telefonie en computers. Daarnaast moet de medische techniek op orde zijn.”


De spoedpoli en radiologie zijn als eerste aan de beurt; deze gaan gelijk de volgende ochtend open. “Daarna pakken we de rest aan”, aldus Klaas Pees, teamleider bouw en projecten. “Er zijn aanpassingen aan het pand nodig en sommige apparatuur gaan we vervangen. Er komen aanmeldzuilen voor het polibezoek. Daarnaast vervangen we de reclameverlichting. En we moeten nieuwe voorraad aanleggen.”


St Jansdal kiest bewust ervoor om in Lelystad met veelal dezelfde apparaten en voorraad te gaan werken als in Harderwijk. Dit gaat heel breed; van een MRI tot aan gaasjes en pleisters. Het personeel werkt zo op beide locaties met dezelfde spullen. Dit zorgt voor eenduidigheid in het werkproces en voorkomt complexe extra koppelingen om gegevens in de systemen te krijgen. Dit verbetert uiteindelijk de kwaliteit en veiligheid van zorg.


Ten slotte volgt een grote schoonmaakronde. Zondagmiddag zullen alle ruimtes worden gevalideerd. Alle nieuwe apparatuur moet grondig worden getest om alles uiteindelijk spik en span te maken zodat de ruimtes veilig te gebruiken zijn. Er zijn de afgelopen maanden een hoop zaken minutieus voorbereid, maar nu moet het nog allemaal gaan draaien. Alles bij elkaar is het net een militaire operatie.


Op maandagmorgen 4 maart staat een gezamenlijk ontbijt gepland met de medewerkers. Om negen uur beginnen de spreekuren. Bestuursvoorzitter Relinde Weil heeft er het volste vertrouwen in dat het goed komt. “Wellicht dat een aantal dingen nog niet optimaal werken. Maar op maandag 4 maart staan we klaar voor de patiënten in Lelystad.”