l

Direct contact

Telefoonnummers

St Jansdal Harderwijk

0341 - 463911

St Jansdal Lelystad

0341 - 463590

Poli-Apotheek St Jansdal

0341 - 435858

Helpdesk MijnStjansdal (8.30 - 12 u)

0341 - 463700

Medische hulp buiten kantoortijden

Bij levensbedreigende spoed

112

Harderwijk: Medicamus Spoedpost  

0900 - 341 0 341

Website: Medicamus Spoedpost

 

Lelystad: huisartsenpost Medrie  

0900 - 333 6 333

Website: Huisartenpost Lelystad

 

 

 

Geslaagde ‘Darmkankerdagen’

27 maart. Op ontdekkingstocht door een enorme dikke darm. Het mag dan onrealistisch klinken, bij ziekenhuis St Jansdal in Lelystad was het echt mogelijk. In het kader van de darmkankermaand konden bezoekers vorige week een darmwand van binnen zien. Om aandacht te vragen voor darmkanker, het belang van vroege opsporing en een alerte houding te benadrukken organiseerde St Jansdal de ‘Darmkankerdagen’

Voorlichting basisscholen

Sharon Boot (10) en haar klasgenoot Liselotte Steinsma (11) wandelden als eersten door de opblaasbare darm. "Je staat niet elke dag in een darm hè", zegt Liselotte. “Dit lijkt wel op Corpus in Oestgeest, een belevingscentrum met een reis door het menselijk lichaam.” Leerlingen van groep 7 en 8 van twee Lelystadse basisscholen maakten een wandeling door een levensgrote darm. Hoe lang duurt het voordat jouw voedsel in je maag belandt? Wat is de lengte van jouw dikke darm? Jaap Driest (MDL-arts) had allerlei quizvragen bedacht over de darm en het belang van gezonde voeding. 

 

Voorlichtingsavond

Internist-oncoloog Matthé Bollen en chirurg Roberto Tobon Morales gaven een lezing over de stappen, beslismomenten en criteria in het zorgproces rondom darmkanker. Verpleegkundigen Ditta Ritmeester, Gerda Kroon en Marjolein Visser vertelden over de onderzoeken, behandelingen en nazorg. Deelnemers waren enthousiast. Mary Dijkhof (56) was een van hen en gaf haar reactie: “Dat het risico op darmkanker groter is door het eten van roodvlees heb ik nooit geweten. Het is prettig om te weten welke mogelijkheden er zijn om darmkanker te genezen. Fijn om kennis te maken met de artsen en verpleegkundigen van St Jansdal. Voor mij was het heel leerzaam.”

 

De opblaasbare darm

 

Voorlichting basisschool

 

Voorlichtingsavond darmkanker