l

Direct contact

Telefoonnummers

St Jansdal Harderwijk

0341 - 463911

St Jansdal Lelystad

0341 - 463590

Poli-Apotheek St Jansdal

0341 - 435858

Helpdesk MijnStjansdal (8.30 - 12 u)

0341 - 463700

Medische hulp buiten kantoortijden

Bij levensbedreigende spoed

112

Harderwijk: Medicamus Spoedpost  

0900 - 341 0 341

Website: Medicamus Spoedpost

 

Lelystad: huisartsenpost Medrie  

0900 - 333 6 333

Website: Huisartenpost Lelystad

 

 

 

Effect van infuus is groot

13 maart. Al jaren heeft de 53-jarige Astrid Rutten uit Swifterbant lichamelijke klachten. Vooral pijn in de heup en dikke knieën belemmeren haar in toenemende mate. In 2016 stelt een arts vast dat ze de Ziekte van Bechterew heeft, een vorm van reuma.

“Het moment dat ik de diagnose kreeg, was een grote schok”, vertelt Astrid Rutten. “Het glas was toen echt even halfleeg. Alles glipte –soms letterlijk- uit mijn handen. Ik kon niet meer sporten en moest mijn werk als sommelier (wijnkelner) opgeven. Het lange staan in de horeca lukte niet meer. Ook kreeg ik door vergroeiingen aan mijn handen de flessen niet goed meer open. In die periode stortte mijn wereld echt even in.”

 

Empathisch en professioneel

Astrid komt onder behandeling bij reumatoloog Dudy Kuiper. “Dat heeft me zoveel rust gebracht. De zorg van de arts en assistentes is fantastisch. Zij zijn allemaal heel empathisch en betrokken, maar tegelijkertijd ook professioneel. Het levert me de steun op om het weer naar het positieve te brengen. Ik heb echt moeten leren om te kijken naar wat ik wel kan. En dat blijkt best veel te zijn.”

 

 Groot effect

“Via het infuus krijg ik nu Infliximab en daarmee lijken we het ei van Columbus gevonden te hebben. Het slaat echt heel goed aan”, straalt Astrid. “Door het infuus zijn pijn, stijfheid en ontstekingen flink afgenomen.”

Het leven van Astrid is totaal veranderd nu ze behandelingen krijgt. “Het gaat om kleine dingen”, aldus Astrid. “Ik loop bijvoorbeeld nu weer fluitend naar de parkeergarage van het ziekenhuis. En daarna ook nog gewoon de trap op. Dat ging eerst totaal anders, ik had zoveel pijn. Met onze hond maak ik nu graag wandelingen van zo’n vijf kilometer.”

 

Hier vindt u meer informatie over de afdeling reumatologie >