l

Direct contact

Telefoonnummers

St Jansdal Harderwijk

0341 - 463911

St Jansdal Lelystad

0341 - 463590

Poli-Apotheek St Jansdal

0341 - 435858

Helpdesk MijnStjansdal (8.30 - 12 u)

0341 - 463700

Medische hulp buiten kantoortijden

Bij levensbedreigende spoed

112

Harderwijk: Medicamus Spoedpost  

0900 - 341 0 341

Website: Medicamus Spoedpost

 

Lelystad: huisartsenpost Medrie  

0900 - 333 6 333

Website: Huisartenpost Lelystad

 

 

 

Dagopname: ‘Mensen zijn verbaasd als ze horen wat we hier allemaal doen’

1 mei. St Jansdal Dagopname in Lelystad draait inmiddels op volle toeren. Verpleegkundigen Dorris Meijer en Bregt Kapitein werken er met veel plezier. “Iedere dag is anders”, aldus Meijer. “De behandelingen die patiënten krijgen zijn heel divers. Dit maakt het juist zo leuk.”

 

Het tweetal heeft veel over voor hun patiënten: “Het zijn hier echt onze gasten”, knikt Kapitein. “Ziek zijn is niet altijd even makkelijk en we maken het ze zo comfortabel mogelijk. We willen dat ze er een goed gevoel aan over houden. Het elektronisch dossier vergemakkelijkt de zorg, maakt het veilig en is heel professioneel.” Dit kan Meijer alleen maar beamen: “Epic is een meerwaarde voor het beroep. We kunnen patiënten veel beter informeren. Maar ook door het scannen van de barcodes op de patiënt en medicijnen is het vele malen veiliger.”

 

De dagopname is bedoeld voor patiënten die een diagnostiek, therapie of behandeling nodig hebben maar die wel op dezelfde dag naar huis kunnen. Het gaat hierbij om operaties, infusen, bloedtransfusies, CT-scans met contrast of lumbaalpuncties. “Voor infusen komen patiënten van veel verschillende specialismes, zoals interne, reumatologie, oncologie, MDL, longgeneeskunde en neurologie”, vertelt Meijer. “Sommigen zien we iedere week, anderen komen een keer per kwartaal.”

 

De specialisten doen in Lelystad ruim tweehonderd ingrepen, zoals kijkoperaties in de enkel of knie, verwijderen van eierstokken, sterilisaties, neusoperaties, schoonspoelen abcessen en verlengen/ verkorten van een spierpees. Kapitein: “Mensen zijn weleens verbaasd als ze horen wat hier allemaal kan. Voor de bevolking is het fijn, de meeste geplande zorg is gewoon dichtbij huis te vinden.”