l

Direct contact

Telefoonnummers

St Jansdal Harderwijk

0341 - 463911

St Jansdal Lelystad

0341 - 463590

Poli-Apotheek St Jansdal

0341 - 435858

Helpdesk MijnStjansdal (8.30 - 12 u)

0341 - 463700

Medische hulp buiten kantoortijden

Bij levensbedreigende spoed

112

Harderwijk: Medicamus Spoedpost  

0900 - 341 0 341

Website: Medicamus Spoedpost

 

Lelystad: huisartsenpost Medrie  

0900 - 333 6 333

Website: Huisartenpost Lelystad

 

 

 

Bevallen in het Moeder&Kind Centrum

6 maart. Een geboorte is een bijzondere gebeurtenis. Soms is het vanwege een medische reden niet mogelijk om thuis te bevallen. In dat geval is het fijn als de bevalling kan plaatsvinden in een prettige omgeving waar de aanstaande moeder en haar partner zich thuis voelen.

Dit kan in het Moeder&Kind Centrum in Harderwijk met alle moderne faciliteiten die daarbij horen. Er zijn tien kraamsuites, tien couveusesuites en vier kamers voor zwangeren.

 

10 Kraamsuites
Vrouwen kunnen hier bevallen en verblijven tot ze naar huis gaan. Het is een kamer met een hotelachtige sfeer, waar ook de partner kan blijven slapen. Maar ook een kamer die, als het nodig is, tijdens de bevalling in een handomdraai omgebouwd kan worden tot een goed uitgeruste professionele, moderne verloskamer. Vrouwen bevallen hier onder leiding van een verloskundige van het ziekenhuis, of een gynaecoloog.

 

10 Couveusesuites
Meestal wordt een kindje op tijd geboren. Maar wat als je kindje te vroeg geboren is of om een andere reden op de couveusesuite moet verblijven? Er zijn in totaal tien speciaal ingerichte couveusesuites aanwezig. Dit zijn eenpersoonskamers waar één van de ouders dag en nacht bij de baby kan blijven. De suite bevat alle professionele hulpmiddelen die nodig zijn voor de extra zorg voor de pasgeborene.

 

Bevallen in het GeboorteZorghuis (GeZo) bij het ziekenhuis
Vrouwen bevallen het liefst op een plek waar zij zich veilig voelen. Zo kunnen zij zich volledig overgeven aan de bevalling. Dit is vaak thuis, maar het kan ook dicht bij het ziekenhuis zonder medische indicatie. Bevallen in het GeboorteZorghuis (GeZo) is dan een mooi alternatief. Wij noemen dit een verplaatste thuisbevalling. Het GeZo zit onder het Moeder&KindCentrum. Mocht een bevalling om wat voor reden dan ook medisch worden, dan ben je 1 verdieping verwijderd van het ziekenhuis. De bevalkamers in het geboortezorghuis zijn zo huiselijk mogelijk ingericht. Elke kamer heeft zijn eigen toilet, doucheruimte en een bad. Vrouwen bevallen hier onder leiding van hun eigen verloskundige.

 

Hier vindt u meer informatie over de afdeling gynaecologie en verloskunde>