l

Direct contact

Telefoonnummers

St Jansdal receptie (alle locaties)

0341 - 463911

Afsprakenbureau 

0341 - 463890

Poli-Apotheek St Jansdal

0341 - 435858

Helpdesk MijnStjansdal (8:30 - 16:30 uur)

0341 - 463700

Vragen over?


Heeft u een klachtKlik dan hier.

Of compliment? Klik dan hier.


Bent u van de PERS en heeft u een vraag? Klik dan hier.

Medische hulp buiten kantoortijden

Spoedpost Harderwijk  

 

085 - 773 73 71

 

 

www.spoedpostharderwijk.nl

Huisartsenpost Lelystad  

 

0900 - 333 6 333

 

 

www.medrie.nl

Bij levensbedreigende spoed:

 

112

VlagB
Folders

Vet Vrije Massa Meting (VVMI)

Versienr: 3
Inhoud van dit artikel
  Inhoud van dit artikel

   Vet Vrije Massa Meting (VVMI)

   Met behulp van dit onderzoek wordt er gekeken naar uw lichaamssamenstelling, dat wil zeggen de verhouding van spieren, botten, water en vet in het lichaam. De meting wordt uitgevoerd door de longfunctie analist(e).
    

   De voorbereiding

   Niet nuchter
   U hoeft niet nuchter te komen. U kunt dus gewoon eten en drinken.
    

   Inspanning
   U dient voor het onderzoek geen zware inspanningen leveren, dus niet op de fiets komen.
    

   Medicatie
   Uw medicijnen mag u gewoon doorgebruiken, tenzij uw specialist iets anders met u afgesproken heeft. Neemt u al uw medicijnen echter wel mee op de dag van het onderzoek.
    

   Zwangerschap en/of pacemaker
   Als u zwanger bent en/of een pacemaker/ICD (inwendige defibrillator) draagt, dan mag dit onderzoek niet bij u plaatsvinden. Geeft u dit echter wel aan bij uw specialist of belt u de longfunctie afdeling.

    

   Het onderzoek

   De longfunctie analist(e) noteert enige persoonsgegevens in de computer: lengte, gewicht, leeftijd, etc. Deze informatie geeft aan hoe uw lichaamssamenstelling in ideale omstandigheden zou kunnen zijn en of er in uw geval van afgeweken wordt.

    

   U neemt plaats op een brancard / bed. U krijgt rustig de gelegenheid zich te ontspannen. Om een goede meting te verkrijgen, is het belangrijk dat u minimaal 5 min rustig ligt.

    

   Op uw rechter hand/pols en voet/enkel worden stickers geplakt waar de elektroden aan worden bevestigd. De meting duurt 3 sec, maar het onderzoek duurt in totaal zo’n 10 minuten.
    

   Verhinderd 

   Bij verhindering dient u ons tenminste 24 uur van tevoren te berichten, daar wij anders genoodzaakt zijn dit verzuim in rekening te brengen.

    

   Tot slot

   Deze folder is niet bedoeld als vervanging van mondelinge informatie, maar als aanvulling daarop. Hierdoor is het mogelijk om thuis alles nog eens rustig na te lezen.

    

   Heeft u nog vragen over deze test, schrijft u ze dan op en neemt u contact op met de longfunctieafdeling, telefoon (0341)463538

    

   Met algemene vragen kunt u terecht bij uw behandelend specialist, die ook de uitslag van de test aan u zal meedelen en met u zal bespreken.

    

   De informatie op deze website is met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Desondanks kunnen geen rechten aan de vermelde informatie ontleend worden. Meer informatie https://www.stjansdal.nl/disclaimer
   Geprint op 1-3-2024