l

Direct contact

Telefoonnummers

St Jansdal receptie (alle locaties)

0341 - 463911

Afsprakenbureau 

0341 - 463890

Poli-Apotheek St Jansdal

0341 - 435858

Helpdesk MijnStjansdal (8.30 - 12 u)

0341 - 463700

Medische hulp buiten kantoortijden

Bij levensbedreigende spoed

112

Harderwijk: Medicamus Spoedpost  

0900 - 341 0 341

Website: Medicamus Spoedpost

 

Lelystad: huisartsenpost Medrie  

0900 - 333 6 333

Website: Huisartenpost Lelystad

 

 

 

VlagB
Folders

Transferzorg na verblijf in het ziekenhuis

Versienr: 2
Inhoud van dit artikel
  Inhoud van dit artikel

   Indien u na uw opname in het ziekenhuis zorg of zorg met verblijf  in een instelling nodig heeft, kan de afdelingsverpleegkundige in overleg met u en de arts een aanvraag doen bij de afdeling transferzorg. De transferverpleegkundige van de afdeling transferzorg kan in overleg zorg na uw ziekenhuisopname regelen.

    

   Bereikbaarheid

   De afdeling transferzorg is dagelijks van maandag t/m vrijdag bereikbaar van 9.00 uur - 16.30 uur via de receptie van het ziekenhuis: 0341-463911. Uitgezonderd de feestdagen.

   De afdeling transferzorg brengt u in contact met een van de transferverpleegkundigen.

    

   Is zorg na ziekenhuisverblijf verzekerd?

   Als duidelijk is welke vervolgzorg voor u van toepassing is, dan adviseren wij u de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering te bekijken, om na te gaan of u voor deze zorg verzekerd bent.

    

   De thuiszorgindicatie (hulp bij persoonlijke verzorging of verpleging) gesteld door de wijkverpleegkundige wordt altijd vergoed door de eigen zorgverzekeraar.

    

   Thuiszorg

   Uw medisch specialist/hoofdbehandelaar bepaalt wanneer u naar huis gaat na de opname in het ziekenhuis. Dit kan eerder zijn dan u zelf verwacht. Het is belangrijk om al in een vroeg stadium na te denken over uw herstel en nazorg en zelf stappen te ondernemen om zaken hiervoor te regelen.

    

   Heeft u bijvoorbeeld thuis hulp nodig bij het wassen en aankleden, wondverzorging of het huishouden? In de folder Thuiszorg na ziekenhuisopname kunt u lezen hoe u deze zorg kunt regelen.

    

   Tijdelijk verblijf in een zorginstelling na ziekenhuisopname

   Uw medisch specialist bepaalt wanneer u naar huis gaat na de opname in het ziekenhuis.

   Het is belangrijk om al tijdens de opname na te denken over uw herstel- en nazorg. Bij voorkeur gaat u terug naar huis. Als dit niet mogelijk is, dan wordt de transferverpleegkundige ingeschakeld door de arts of de afdelingsverpleegkundige. De transferverpleegkundige bespreekt met u de mogelijkheden van tijdelijke zorg.

   Er wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met uw wensen voor een bepaalde locatie.

    

   Belangrijk is dat u aansluitend aan de ziekenhuisopname die zorg krijgt die u nodig heeft. Uiteraard proberen wij rekening te houden met uw voorkeur, maar de best passende zorg die u nodig heeft staat voorop. Zie ook de folder Tijdelijk verblijf in een zorginstelling na ziekenhuisopname.

    

   Langdurig verblijf in een zorginstelling na ziekenhuisopname

   Indien door veranderingen in de zorgvraag tijdens uw ziekenhuisopname blijkt dat terugkeer naar huis niet meer mogelijk is, zal opname in een zorginstelling met u besproken worden.

   Belangrijk is dat u aansluitend aan de ziekenhuisopname die zorg krijgt die u nodig heeft. Uiteraard proberen wij rekening te houden met uw voorkeur, maar de best passende zorg die u nodig heeft staat voorop. Zie ook de folder Langdurig verblijf in een zorginstelling na ziekenhuisopname.

    

   Heeft u nog vragen?

   De afdeling transferzorg is tijdens kantooruren bereikbaar via de receptie van het ziekenhuis: 0341-463911.

    

   Via een beveiligde digitale omgeving kunt u op elk moment een deel van uw medisch dossier inzien. Kijk hiervoor op: https://www.stjansdal.nl/mijnstjansdal

   Heeft u nog geen account voor Mijn Stjansdal, lees dan hier hoe u zich kunt aanmelden:

   https://www.stjansdal.nl/mijnstjansdal/aanmelden

    

   De informatie op deze website is met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Desondanks kunnen geen rechten aan de vermelde informatie ontleend worden. Meer informatie https://www.stjansdal.nl/disclaimer
   Geprint op 26-9-2021