l

Direct contact

Telefoonnummers

St Jansdal receptie (alle locaties)

0341 - 463911

Afsprakenbureau 

0341 - 463890

Poli-Apotheek St Jansdal

0341 - 435858

Helpdesk MijnStjansdal (8.30 - 12 u)

0341 - 463700

Medische hulp buiten kantoortijden

Bij levensbedreigende spoed

112

Harderwijk: Medicamus Spoedpost  

0900 - 341 0 341

Website: Medicamus Spoedpost

 

Lelystad: huisartsenpost Medrie  

0900 - 333 6 333

Website: Huisartenpost Lelystad

 

 

 

VlagB
Folders

Lunchgroep

Versienr: 2
Inhoud van dit artikel
  Inhoud van dit artikel

   Lunchgroep

   U bent opgenomen met een CVA (Cerebraal Vasculair Accident, ook wel bekend als beroerte). Uit verschillende onderzoeken is naar voren gekomen dat wanneer u snel na uw CVA de dagelijkse activiteiten weer oppakt, dit bijdraagt aan uw herstel. Om de dagelijkse activiteiten weer te oefenen, is er op de afdeling neurologie de lunchgroep. In deze folder zal worden uitgelegd wat de lunchgroep inhoudt.
    

   Doel van de lunchgroep

   Zoals hierboven staat beschreven, is het voor uw herstel belangrijk om de dagelijkse dingen weer op te pakken. Eén van de eerste dingen die u tijdens uw opname in het ziekenhuis weer zelfstandig kunt gaan doen, is het eten van de maaltijd. Het eten van een broodmaaltijd en/ of warme maaltijd gaat soms anders dan u gewend was voor uw CVA. Het smeren van een boterham lukt niet meer zoals voor die tijd. Het kan zijn dat u na uw CVA moeite heeft met slikken of dat het evenwicht, lopen, concentreren nog wat lastig is. Binnen de lunchgroep kunt u hieraan werken samen met de therapeut. Daarnaast staat de gezelligheid van het samen eten op de voorgrond. In de lunchroep zitten medepatiënten die ook een CVA hebben gehad.

    

   Wat houdt de lunchgroep in?

   De lunchgroep vindt plaats op maandag, woensdag en donderdag van 11.30-12.30 uur in de woonkamer van de verpleegafdeling neurologie.
   Op maandag en woensdag wordt er een broodmaaltijd gegeten. Tijdens deze lunchgroep kunt u werken aan de doelen voor het zelfstandig klaar maken van de boterham.
   Op donderdag wordt er in de lunchgroep een warme maaltijd gegeten, hierin staat het oefenen van het slikken centraal en het gebruik van bestek.
    

   Therapeutische begeleiding

   Bij de lunchgroep zijn er verschillende therapeuten aanwezig die u ondersteunen om uw zelfstandigheid te vergroten en om samen met u aan uw doelen te werken. Elke therapeut zal u op de volgende manier ondersteunen:

    

   Ergotherapeut

   • Inzetten van de aangedane arm bij het klaar maken en het eten van de maaltijd
   • Trainen van cognitieve stoornissen
   • Hemianopsie/neglect training

    

   Fysiotherapeut

   • Oefenen en verbeteren van de loopvaardigheid
   • Oefenen van zit- en stabalans bij activiteiten

    

   Logopedist

   • Observeren en onderzoeken van de slikfunctie
   • Eventueel uitbreiden van het eten en drinken dat u veilig kunt slikken
   • Adviseren met betrekking tot het eten en drinken

    

   Verpleging

   • Ondersteunen om naar de lunchgroep te gaan
   De informatie op deze website is met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Desondanks kunnen geen rechten aan de vermelde informatie ontleend worden. Meer informatie https://www.stjansdal.nl/disclaimer
   Geprint op 23-1-2022