l

Direct contact

Telefoonnummers

St Jansdal receptie (alle locaties)

0341 - 463911

Afsprakenbureau 

0341 - 463890

Poli-Apotheek St Jansdal

0341 - 435858

Helpdesk MijnStjansdal (8.30 - 12 u)

0341 - 463700

Medische hulp buiten kantoortijden

Bij levensbedreigende spoed

112

Harderwijk: Medicamus Spoedpost  

0900 - 341 0 341

Website: Medicamus Spoedpost

 

Lelystad: huisartsenpost Medrie  

0900 - 333 6 333

Website: Huisartenpost Lelystad

 

 

 

VlagB
Folders

Lactatiekundige

Versienr: 2
Inhoud van dit artikel
  Inhoud van dit artikel

   In ziekenhuis St Jansdal zijn drie lactatiekundigen werkzaam. Twee lactatiekundigen zijn werkzaam op de kraamsuites en de andere lactatiekundige is werkzaam op de couveusesuites van het Moeder&Kind Centrum. Zij zijn verpleegkundigen die gespecialiseerd zijn in het begeleiden van moeder en kind bij de borstvoeding. De lactatiekundige geeft u antwoord en advies wanneer u:

    

   Tijdens de zwangerschap

   • Vragen hebt over borstvoeding.
   • Twijfelt tussen het geven van borst of kunstvoeding.
   • Vragen heeft met betrekking tot uw borsten en borstvoeding.
   • Negatieve ervaringen hebt m.b.t. het geven van borstvoeding.

    

   Na de bevalling

   • Problemen heeft bij het geven van borstvoeding.
   • Vragen hebt over medicijn gebruik bij borstvoeding.

    

   Voor wie?

   U kunt terecht bij de lactatiekundige van het ziekenhuis wanneer:

   • u tijdens uw zwangerschap en/of bevalling begeleid wordt door de gynaecoloog.
   • u op de kraamsuites van het Moeder&Kind Centrum bevallen bent.
   • wanneer uw baby opgenomen is, of is geweest op de couveusesuites en/of kinder-en tienerafdeling.

    

   Consult en afspraak maken op kraam- of couveusesuites

   De lactatiekundige is iedere week aanwezig van maandag tot en met vrijdag. Op deze dagen is zij bereikbaar via telefoonnummer (0341) 463409. Indien we telefonisch niet bereikbaar zijn kunt  u een mail sturen. Er wordt dan zo snel mogelijk contact opgenomen. Voor een consult op één van deze dagen kunt u een afspraak maken met de secretaresse van de afdeling verloskunde. Zij is van maandag tot en met vrijdag van 8.00 - 17.00 uur bereikbaar via telefoonnummer (0341) 463627. De lactatiekundige bezoekt moeders op de kraam- en couveusesuites die om verschillende redenen extra begeleiding nodig hebben bij de borstvoeding. Ook bezoekt zij de zwangeren, die opgenomen zijn in het MKC.

   Tevens kan zij in consult worden gevraagd door een specialist wanneer een moeder in het ziekenhuis is opgenomen en er vragen/problemen zijn op het gebied van borstvoeding.

   Na uw ontslag kunt u desgewenst telefonisch contact onderhouden met de lactatiekundige om de situatie verder te vervolgen of om een antwoord op eventuele vragen te krijgen.

   De lactatiekundige is ook bereikbaar via de e-mail. Deze wordt dagelijks gelezen en beantwoord. Eventueel wordt er contact opgenomen. Dit geldt niet voor de weekends en vakanties. E-mail: lactatiekundigen@stjansdal.nl
    

   Kosten

   Er zijn momenteel geen extra kosten verbonden aan een consult van of een bezoek aan de lactatiekundige op de polikliniek. Ziekenhuis St Jansdal ziet de aanstelling van een lactatiekundige als een bijdrage aan de kwaliteit van de zorgverlening.

   Het is mogelijk dat er in de toekomst kosten aan verbonden worden. Een aantal zorgverzekeraars vergoeden de lactatiekundige consulten. Informeer hier te zijner tijd naar bij uw zorgverzekeraar.
    

   Vragen

   Heeft u na het lezen van deze folder nog vragen, neemt u dan contact op met de lactatiekundige. U kunt haar ook een e-mail sturen: lactatiekundigen@stjansdal.nl

    
   De informatie op deze website is met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Desondanks kunnen geen rechten aan de vermelde informatie ontleend worden. Meer informatie https://www.stjansdal.nl/disclaimer
   Geprint op 22-10-2021