l

Direct contact

Telefoonnummers

St Jansdal receptie (alle locaties)

0341 - 463911

Afsprakenbureau 

0341 - 463890

Poli-Apotheek St Jansdal

0341 - 435858

Helpdesk MijnStjansdal (8.30 - 12 u)

0341 - 463700

Medische hulp buiten kantoortijden

Bij levensbedreigende spoed

112

Harderwijk: Medicamus Spoedpost  

0900 - 341 0 341

Website: Medicamus Spoedpost

 

Lelystad: huisartsenpost Medrie  

0900 - 333 6 333

Website: Huisartenpost Lelystad

 

 

 

VlagB
Folders

Informatie voor bezoekers

Versienr: 1
Inhoud van dit artikel
  Inhoud van dit artikel

   Informatie voor bezoekers

   Bezoekers zijn bij ons van harte welkom. Bezoek kan voor een patiënt echter heel vermoeiend zijn. Ook andere patiënten kunnen er hinder van hebben. Komt u daarom met niet meer dan twee bezoekers tegelijk. Bent u met anderen op bezoek, wisselt u elkaar dan af. U hoeft ook niet de hele bezoektijd te blijven, komt u liever gauw eens terug.
    

   Bezoektijden

   Algemene verpleegafdelingen

   De bezoektijden van de algemene verpleegafdelingen zijn als volgt:

    

   Alle dagen van 14.00 tot 15.00 uur
   en van 18.30 tot 19.45 uur

    

    

   Een patiënt die zijn bed mag verlaten, kan elke dag van 14.00 - 19.45 uur bezoek ontvangen in de centrale hal. U dient zich dan wel even af te melden bij de verpleegkundige.

    

   Kinder- & tienerafdeling

   Op de kinder- en tienerafdeling is het doorlopend bezoek. Bezoek komt altijd in overleg met de ouder(s) en verpleging.

    

   Afdeling IC

   Op de afdeling Intensive Care (IC) zijn geen vaste bezoekuren. Het is uitdrukkelijk niet de bedoeling dat er doorlopend bezoek bij de patiënt is. Twee à drie maal een half uur per dag blijkt in de praktijk meer dan voldoende. Patiënten op de IC zijn erg ziek en hebben veel behoefte aan rust. De IC-verpleegkundige zal dagelijks inschatten hoeveel bezoek de patiënt aankan.

    

   Afdeling CCU

   Aparte bezoektijden gelden ook voor de afdeling Coronary Care Unit (CCU, kamers 155 en 156 op 1 Noord). Bezoekers kunnen terecht van 10.30 - 11.00 uur, 15.00 - 15.30 uur en 19.00 - 19.30 uur. Indien nodig kan in overleg met de verpleging van de bezoektijden worden afgeweken.

    

   Afdeling Neurologie, stroke unit

   Bezoektijden op de strokeunit (kamer 323) zijn van 10.30 - 11.00 uur, van 14.00 - 15.00 uur en van 18.30 - 19.45 uur.

    

   Moeder&Kind Centrum:

   Kraamsuites

   Bezoek op de kraamsuite is van harte welkom tussen 10.00 uur en 21.00 uur. Kort na de bevalling zijn opa’s en oma’s en andere dierbaren nog van harte welkom, ook na 21.00 uur. Wij verzoeken u dit wel af te stemmen met de verpleegkundige. Medische redenen, het uitvoeren van verpleegkundige zorg en het geven van voeding aan de baby, kunnen redenen zijn om het bezoek te beperken of te verzoeken even tijdelijk op de gang te wachten. Wij vragen
   hiervoor uw begrip.

    

   Couveusesuites

   In overleg met de afdeling.

    

   Klimop

   Dagelijks van 14.30 - 16.30 uur en van 19.00 - 21.00 uur.

    

   Feestdagen

   Op feestdagen kunnen bezoektijden afwijken. Kijk voor actuele tijden op www.stjansdal.nl/bezoektijden of op de schermen in de centrale hal. Op oudejaarsavond is doorlopend bezoek mogelijk: 18.30 - 01.00 uur

    

   Bloemen en/of potplanten

   Meegebrachte bloemen kunnen door de bezoekers zelf in een vaas worden gezet. Hiervoor is een aparte ruimte in de gang van de verpleegafdeling. Potplanten mogen vanwege het infectiegevaar niet op de kamers worden gezet. Het kan zijn dat er op uw kamer een patiënt ligt met een allergie voor bloemen of stoffen uit bloemen. In dat geval wordt aan de bezoekers van alle patiënten op deze kamer meestal verzocht geen bloemen mee te nemen. Voor patiënten op de afdelingen Intensive Care (IC) en Hartbewaking (CCU) mogen ook geen bloemen worden meegebracht in verband met eventuele bacteriegroei in de vazen.
    

   Hoe komt u bij het St Jansdal?

   Het St Jansdal is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Kijk voor meer informatie op www.9292.nl. Het ziekenhuis ligt op loopafstand van het station.

    

   Komt u met de auto, dan kunt u parkeren in de parkeergarage of op één van de parkeerterreinen. De eerste 15 minuten kunt u vrij uitrijden. Blijft u langer dan gelden de volgende tarieven:

   • Het eerste half uur kost € 1,00
   • Ieder volgend half uur kost € 0,80
   • Maximaal tarief per dag is € 5,50
   • Verloren kaart (druk bij een verloren parkeerkaart op de knop “verloren kaart” van de parkeerkassa): € 5,50
   • De kosten voor het gebruik van de parkeerservice zijn € 5,50

    

   In de parkeergarage op de begane grond zijn invalideparkeerplaatsen. U kunt alleen van deze plaatsen gebruik maken als u in het bezit bent van een invalideparkeerkaart. Er gelden dezelfde tarieven als voor de normale parkeerplaatsen.

    

   Komt u een aantal keer per dag en blijft u dan wat langer (dit is vaak het geval bij ouders van kinderen op de kinderafdeling en kraamvaders) dan kan het voordeliger zijn om gebruik te maken van een parkeerbadge.

   De kosten voor het gebruik zijn € 4,- per dag voor de eerste 5 dagen, voor de dagen erna betaalt u € 2,50 per dag. De parkeerbadge is aan te vragen bij de receptie.

    

   De kosten voor het gebruik van een parkeerbadge worden bij voorkeur per pinbetaling afgerekend op het moment dat de parkeerbadge weer ingeleverd wordt bij de receptie.

   Fietsen en bromfietsen kunt u parkeren op de begane grond van de parkeergarage.

   De informatie op deze website is met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Desondanks kunnen geen rechten aan de vermelde informatie ontleend worden. Meer informatie https://www.stjansdal.nl/disclaimer
   Geprint op 3-12-2021