l

Direct contact

Telefoonnummers

St Jansdal receptie (alle locaties)

0341 - 463911

Afsprakenbureau 

0341 - 463890

Poli-Apotheek St Jansdal

0341 - 435858

Helpdesk MijnStjansdal (8.30 - 12 u)

0341 - 463700

Medische hulp buiten kantoortijden

Bij levensbedreigende spoed

112

Harderwijk: Medicamus Spoedpost  

0900 - 341 0 341

Website: Medicamus Spoedpost

 

Lelystad: huisartsenpost Medrie  

0900 - 333 6 333

Website: Huisartenpost Lelystad

 

 

 

VlagB
Folders

Hyperventilatie provocatietest

Versienr: 2
Inhoud van dit artikel
  Inhoud van dit artikel

   Met behulp van de hyperventilatie provocatietest kan er bepaald worden of u een verkeerde manier van ademhalen heeft, ofwel last heeft van hyperventilatie. Hyperventilatie kan klachten veroorzaken. Deze klachten kunt u wellicht herkennen tijdens het onderzoek.
    

   De voorbereiding

   Uw medicijnen mag u gewoon door gebruiken, tenzij uw specialist iets anders met u afgesproken heeft. Er is verder geen speciale voorbereiding noodzakelijk.

    

   Het onderzoek

   U ademt aan een apparaat dat de snelheid, diepte en afgifte van koolzuur van uw ademhaling registreert.  Om dit goed te kunnen meten, krijgt u een mondstuk in de mond en een klem op de neus om te voorkomen dat u met uw neus ademt. Het is belangrijk dat u tijdens het onderzoek zo ontspannen mogelijk blijft. De longfunctieanalist(e) zal u een tijdje rustig laten ademen.
   Vervolgens zal de longfunctieanalist(e) u vragen om gedurende een bepaalde tijd op een aangegeven tempo, diep in en uit te ademen. De oefeningen zullen van tevoren duidelijk worden uitgelegd en alles wordt tijdens het onderzoek aangegeven. Het onderzoek duurt ongeveer 45 minuten en is hooguit wat vermoeiend en inspannend. Er kunnen eventueel wat voor u bekende klachten optreden.

    

   Verhinderd

   Bij verhindering dient u ons tenminste 24 uur van tevoren te berichten, daar wij anders genoodzaakt zijn dit verzuim in rekening te brengen.
    

   Tot slot

   Deze folder is niet bedoeld als vervanging van mondelinge informatie, maar als aanvulling daarop. Hierin kunt u thuis alles nog eens rustig na lezen.

    

   Heeft u nog vragen over deze test, schrijft u ze dan op en neemt u contact op met de longfunctie afdeling, telefoon (0341) 463538

    

   Met algemene vragen kunt u terecht bij uw behandelend specialist, die ook de uitslag van de test aan u zal meedelen en met u zal bespreken.

   De informatie op deze website is met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Desondanks kunnen geen rechten aan de vermelde informatie ontleend worden. Meer informatie https://www.stjansdal.nl/disclaimer
   Geprint op 16-5-2022