l

Direct contact

Telefoonnummers

St Jansdal receptie (alle locaties)

0341 - 463911

Afsprakenbureau 

0341 - 463890

Poli-Apotheek St Jansdal

0341 - 435858

Helpdesk MijnStjansdal (8:30 - 16:30 uur)

0341 - 463700

Vragen over?


Heeft u een klachtKlik dan hier.

Of compliment? Klik dan hier.


Bent u van de PERS en heeft u een vraag? Klik dan hier.

Medische hulp buiten kantoortijden

Spoedpost Harderwijk  

 

085 - 773 73 71

 

 

www.spoedpostharderwijk.nl

Huisartsenpost Lelystad  

 

0900 - 333 6 333

 

 

www.medrie.nl

Bij levensbedreigende spoed:

 

112

VlagB
Folders

Hyperventilatie provocatietest

Versienr: 3
Inhoud van dit artikel
  Inhoud van dit artikel

   Een hyperventilatietest wordt uitgevoerd om te onderzoeken of bepaalde klachten het gevolg zijn van hyperventilatie. De longfunctieanalist voert deze test bij u uit.

    

   De voorbereiding

   Uw medicijnen mag u gewoon door gebruiken, tenzij uw specialist iets anders met u afgesproken heeft. Er is verder geen speciale voorbereiding noodzakelijk.

    

   Het onderzoek

   U krijgt een ademmasker rond uw neus en mond. Het ademmasker staat in verbinding met de meetapparatuur. U begint met drie minuten rustig ademen. Hierna vraagt de longfunctieanalist u om gedurende drie minuten snel en diep in- en uit te ademen. Na het snelle ademen, gaat u weer rustig ademen. Na vijf minuten normaal ademen wordt het ademmasker weer afgedaan. U geeft aan of u tijdens het onderzoek last heeft gehad van klachten. Deze worden ook weer op de vragenlijst genoteerd. Aan de hand van het herstel van uw ademhaling en de klachten die u tijdens het onderzoek heeft ondervonden, kan worden beoordeeld of uw klachten het gevolg zijn van hyperventilatie. Na afloop krijgt u een vragenlijst om in te vullen.

    

   Verhinderd

   Bij verhindering dient u ons tenminste 24 uur van tevoren te berichten, daar wij anders genoodzaakt zijn dit verzuim in rekening te brengen.
    

   Tot slot

   Deze folder is niet bedoeld als vervanging van mondelinge informatie, maar als aanvulling daarop. Hierin kunt u thuis alles nog eens rustig na lezen.

    

   Heeft u nog vragen over deze test, schrijft u ze dan op en neemt u contact op met de longfunctie afdeling, telefoon (0341) 463538

    

   Met algemene vragen kunt u terecht bij uw behandelend specialist, die ook de uitslag van de test aan u zal meedelen en met u zal bespreken.

   De informatie op deze website is met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Desondanks kunnen geen rechten aan de vermelde informatie ontleend worden. Meer informatie https://www.stjansdal.nl/disclaimer
   Geprint op 3-12-2023