l

Direct contact

Telefoonnummers

St Jansdal receptie (alle locaties)

0341 - 463911

Afsprakenbureau 

0341 - 463890

Poli-Apotheek St Jansdal

0341 - 435858

Helpdesk MijnStjansdal (8:30 - 16:30 uur)

0341 - 463700

Vragen over?


Heeft u een klachtKlik dan hier.

Of compliment? Klik dan hier.


Bent u van de PERS en heeft u een vraag? Klik dan hier.

Medische hulp buiten kantoortijden

Spoedpost Harderwijk  

 

085 - 773 73 71

 

 

www.spoedpostharderwijk.nl

Huisartsenpost Lelystad  

 

0900 - 333 6 333

 

 

www.medrie.nl

Bij levensbedreigende spoed:

 

112

VlagB
Folders

Gezamenlijk Mamma Consult

Versienr: 1
Inhoud van dit artikel
  Inhoud van dit artikel

   Wat is een gezamenlijk mamma consult (GMC)?

   Het mammateam van Ziekenhuis St Jansdal biedt patiënten met een chemotherapie behandeling, drie maanden na de operatie een gezamenlijk mamma consult aan. Het gezamenlijk mamma consult vindt plaats op een maandagmiddag van 13.00 – 14.30 uur. Hierbij zijn aanwezig een coördinerend oncologie verpleegkundige (Caroline Celie, Pauline Groeneveld of Gerda Kroon) en een verpleegkundig specialist (Willemien Bronkhorst).

    

   Tijdens het gezamenlijk mamma consult is er gelegenheid voor het uitwisselen van ervaringen en tips met ongeveer zes medepatiënten. Er komen misschien vragen aan bod waar u zelf niet aan had gedacht. Daarnaast wordt extra tijd besteed aan wat de follow up (of nazorg) na borstkanker inhoudt en welke late effecten u kunt verwachten na de operatie en nabehandelingen. Het gezamenlijk mamma consult heeft als voordeel dat er tijd is om stil te staan bij uw ziekte, klachten, leefregels en de nazorg. Doordat er meer tijd is voor het stellen van vragen kan er dieper ingegaan worden op de informatie.

    

   Hoe verloopt een gezamenlijk mamma consult?

   U krijgt een uitnodiging voor het gezamenlijk mamma consult thuisgestuurd. Hierin staat vermeld wanneer en waar u verwacht wordt.

    

   Binnen de groep krijgt u de gelegenheid om te bespreken wat u wilt en al uw vragen te stellen. De overige patiënten zijn toehoorder. De coördinerend oncologieverpleegkundige en verpleegkundig specialist nemen voor iedereen apart de tijd. Zo komt uw eigen situatie aan bod en worden uw vragen beantwoord. Andere patiënten worden uitgenodigd om te vertellen hoe zij met een bepaald probleem omgaan. Door de vragen en antwoorden uit de groep en van de hulpverleners, krijgt u extra informatie. U hoort ook ervaringen en praktische tips van medepatiënten.

    

   Vooraf zal u zich misschien afvragen of het groepsconsult iets voor u is echter de ervaring leert dat men achteraf gezien positief is over het groepsconsult en de meerwaarde ziet namelijk: extra informatie en men waardeert het contact met medepatiënten.

    

   U kunt net als tijdens een individueel controlebezoek iemand meenemen naar het gezamenlijk mamma consult. In verband met de ruimte verzoeken wij u maximaal één persoon mee te nemen (geen kleine kinderen).

    

   Hoe bereidt u zich op het GMC voor?

   Om zoveel mogelijk uit het GMC te halen is het belangrijk dat u van tevoren nadenkt over wat u wilt vragen of bespreken. Hieronder vindt u enkele aandachtspunten die bij de voorbereiding van pas kunnen komen.

   • Hoe gaat het met u?
   • Welke problemen ervaart u?
   • Wat is de invloed van uw ziekte op uw dagelijks leven?

    

   Vertrouwelijkheid

   Aan het begin van het GMC wordt u gevraagd om vertrouwelijk om te gaan met de informatie die u van en over andere patiënten hoort. Zo blijft alle besproken informatie binnen de groep en kunt u dus gerust uw vragen en ervaringen delen.
    

   Meer informatie

   Voor vragen over het gezamenlijk mamma consult kunt u contact opnemen met:

   • Willemien Bronkhorst,
    Verpleegkundig Specialist mammacare,
    Tel: (0341) 463722 op ma-di-woe-do of
    E-mail: w.bronkhorst@stjansdal.nl
   De informatie op deze website is met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Desondanks kunnen geen rechten aan de vermelde informatie ontleend worden. Meer informatie https://www.stjansdal.nl/disclaimer
   Geprint op 9-2-2023