l

Direct contact

Telefoonnummers

St Jansdal Harderwijk

0341 - 463911

St Jansdal Lelystad

0341 - 463590

Poli-Apotheek St Jansdal

0341 - 435858

Helpdesk MijnStjansdal (8.30 - 12 u)

0341 - 463700

Medische hulp buiten kantoortijden

Bij levensbedreigende spoed

112

Harderwijk: Medicamus Spoedpost  

0900 - 341 0 341

Website: Medicamus Spoedpost

 

Lelystad: huisartsenpost Medrie  

0900 - 333 6 333

Website: Huisartenpost Lelystad

 

 

 

Voorbereiden_Op-Opname

Geriatrie, informatie dagkliniek

Inhoud van dit artikel
  Inhoud van dit artikel

   Informatie geriatrie

   Binnenkort bezoekt u de Dagkliniek Geriatrie van ziekenhuis St Jansdal. In deze folder is de belangrijkste informatie opgenomen over het bezoek aan de dagkliniek.

   Het verdient aanbeveling om de folder ook aan een familielid of begeleider te laten lezen. U wordt op de dagkliniek verwacht samen met bijvoorbeeld uw partner, familie of een goede bekende (maximaal twee personen). Kunt u onverwachts niet komen, belt u dan tijdig af. Er kan dan een nieuwe afspraak gemaakt worden.
    

   Klinische geriatrie

   Wat betekent klinische geriatrie?
   Bij ouderen vinden vaak tegelijkertijd veranderingen plaats op lichamelijk, geestelijk en sociaal gebied. Het lopen kan bijvoorbeeld slechter gaan, het geheugen kan achteruitgaan en door overlijden van leeftijdsgenoten kan eenzaamheid en somberheid optreden. Vaak spelen meerdere problemen tegelijkertijd een rol, zonder dat er een duidelijke ziekte te herkennen valt. In dat geval kan een klinisch geriater gevraagd worden uitgebreid onderzoek te doen.

    

   Bezoek dagkliniek

   In de meeste gevallen heeft uw huisarts u aangemeld bij de Dagkliniek Geriatrie. U bent telefonisch en schriftelijk op de hoogte gebracht van de datum en de tijd van de eerste afspraak.

    

   Het onderzoek op de Dagkliniek Geriatrie duurt gemiddeld ruim een halve dag, met name de eerste keer. Een tweede bezoek kan noodzakelijk zijn voor eventueel verdere onderzoeken door bijvoorbeeld een fysiotherapeut, of andere specialisten zoals cardioloog, internist of neuroloog.
    

   Voorbereiding

   Wilt u bij bezoek aan de Dagkliniek Geriatrie het volgende meenemen:
    

   • uw patiëntenpas en legitimatie
   • uw afsprakenkaart
   • recent medijnlijstje, bij de apotheek verkrijgbaar
   • alle medicijnen, zalf en dergelijke, ook die u zelf bij drogist of apotheek haalt
   • uw bril of gehoorapparaat, indien u dit gebruikt
   • Dieetlijst
   • een stok, looprekje of ander loopmiddel, indien u dit gebruikt
   • zorgmap van de thuiszorg, indien aanwezig
   • zo nodig extra ondergoed
   • u hoeft niet nuchter te komen, indien dit niet nadrukkelijk is vermeld

    

   Trekt u gemakkelijke kleding aan, dat is prettiger voor uzelf tijdens het onderzoek.

    

   De dag van uw bezoek

   In de Centrale Hal kunt u zonodig een patiëntenpas laten maken bij de balie voor ‘Afspraken en Informatie’. Als u dat wenst kan een gastvrouw u begeleiden naar de Dagkliniek Geriatrie. Rolstoelen zijn beschikbaar. De dagkliniek bevindt zich op de derde verdieping. Volg de bewegwijzering naar geriatrie: nummer 3.96.

    

   U wordt daar ontvangen door de medisch assistent. Zij brengt u naar de huiskamer en vertelt u een en ander over het verloop van het onderzoek.

    

   Daarna heeft u gesprekken met de arts en verpleegkundige. Ook is er gelegenheid voor een gesprek met uw begeleider voor aanvullende informatie over uw klachten. Een uitgebreid lichamelijk onderzoek volgt. Er wordt bloedonderzoek gedaan en een hartfilmpje (ECG) gemaakt.

    

   In de huiskamer staan gemakkelijke stoelen waarin u eventueel tussen de onderzoeken door kunt rusten. Koffie en thee is vrij verkrijgbaar in de huiskamer. U kunt lunchen in ons bezoekersrestaurant in de centrale hal beneden of u brengt zelf uw lunch mee. U kunt in de huiskamer een kopje bouillon maken.

    

   Aan het eind van deze onderzoeksdag bespreekt de arts met u en uw begeleider het verdere verloop. Zonodig wordt er een nieuwe afspraak gemaakt voor een aanvullend onderzoek op korte termijn.

    

   De uitslag 

   Het uitslaggesprek is meestal dezelfde dag.

    

   Uw verwijzer ontvangt een schriftelijk verslag van het onderzoek en de aanbevelingen, en neemt, indien gewenst de vervolgbehandeling over.
    

   Tot slot 

   Heeft u naar aanleiding van deze folder nog vragen over uw bezoek aan de dagkliniek, neem dan gerust contact met ons op.

   We zijn aanwezig en telefonisch bereikbaar op elke werkdag van 08.30 - 16.30 uur

    

   Telefoonnummer: (0341) 463945
   Faxnummer:  (0341) 435554

    

    

    

    

    

    
   De informatie op deze website is met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Desondanks kunnen geen rechten aan de vermelde informatie ontleend worden. Meer informatie https://www.stjansdal.nl/disclaimer