l

Direct contact

Telefoonnummers

St Jansdal Harderwijk

0341 - 463911

St Jansdal Lelystad

0341 - 463590

Poli-Apotheek St Jansdal

0341 - 435858

Helpdesk MijnStjansdal (8.30 - 12 u)

0341 - 463700

Medische hulp buiten kantoortijden

Bij levensbedreigende spoed

112

Harderwijk: Medicamus Spoedpost  

0900 - 341 0 341

Website: Medicamus Spoedpost

 

Lelystad: huisartsenpost Medrie  

0900 - 333 6 333

Website: Huisartenpost Lelystad

 

 

 

Voorbereiden_Op-Opname

Arthrografie

Inhoud van dit artikel
  Inhoud van dit artikel

   U bent door de huisarts of specialist naar de afdeling radiologie verwezen om röntgenfoto’s te laten maken. Het onderzoek wordt door de radiodiagnost en / of radiodiagnostisch laborant(e) uitgevoerd. Bij het nemen van de röntgenfoto’s wordt gebruik gemaakt van röntgenstraling.

    

   Wanneer u zwanger bent, of denk zwanger te zijn, moet u ons dat altijd vertellen voordat wij met de foto's beginnen.  et is namelijk beter de ongeboren baby niet aan röntgenstralen bloot te stellen. en ieder wordt zo snel mogelijk geholpen. Daar de tijdsduur per onderzoek verschillend is en in vele onderzoekkamers tegelijk wordt gewerkt, wordt een andere patiënt soms eerder geholpen dan u.

    

   Bij verhindering dient u ons tenminste 24 uur vantevoren te berichten, daar wij anders genoodzaakt zijn dit verzuim in rekeneing te brengen.

   Mocht iets zijn dat u wilt weten of mocht u iets niet begrijpen, vraagt of belt u ons dan. Wij zijn er  voor om u te helpen. et telefoonnummer van de afdeling radiologie is: (0341) 463650.

    

    

   Arthrografie/marcaïnisatie

    

   contrastfoto’s of inspuiten van medicijnen in het gewricht

   Een arthrografie is het maken een röntgenfoto van een gewricht, met contrastvloeistof in het gewricht. De contrastvloeistof wordt in het gewricht gespoten, waarna in verschillende richtingen foto’s worden gemaakt. In het geval van een marcaïnisatie worden er medicijnen in het gewricht gespoten. ontrastfoto’s kunnen gemaakt worden van enkelgewricht, polsgewricht, schoudergewricht, kniegewricht en heupgewricht. et onderzoek duurt ongeveer een half uur.
   Wanneer tevens een MRI- of CT-onderzoek moet worden verricht, moet u 30 á 45 minuten extra rekenen et is beter na het onderzoek het gewricht niet te zwaar te belasten.
    

   Na het onderzoek

   Wanneer u met de auto komt voor arthrografie van het knie-, enkel-, heup- of schoudergewricht, is het raadzaam niet zelf terug te rijden. U dient dus een ‘chauffeur’ mee te nemen.
    

   Uitslag

   De huisarts of behandelend specialist heeft na enkele werkdagen de uitslag.

    

   Melden

   U meldt zich op het afgesproken tijdstip aan de balie van de afdeling radiologie. Deze afdeling bereikt u door vanaf de hoofdingang bewegwijzeringsnummer 0.78 te volgen.
    

   Afspraak

   Wilt u zich melden op

   Dag:  

   Datum: 

   Tijd:  

   bij de balie van de afdeling radiologie.

    
   De informatie op deze website is met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Desondanks kunnen geen rechten aan de vermelde informatie ontleend worden. Meer informatie https://www.stjansdal.nl/disclaimer