l

Direct contact

Telefoonnummers

St Jansdal receptie (alle locaties)

0341 - 463911

Afsprakenbureau 

0341 - 463890

Poli-Apotheek St Jansdal

0341 - 435858

Helpdesk MijnStjansdal (8.30 - 12 u)

0341 - 463700

Medische hulp buiten kantoortijden

Bij levensbedreigende spoed

112

Harderwijk: Medicamus Spoedpost  

0900 - 341 0 341

Website: Medicamus Spoedpost

 

Lelystad: huisartsenpost Medrie  

0900 - 333 6 333

Website: Huisartenpost Lelystad

 

 

 

Gemeenschappelijk groepsconsult

 

Het mammateam biedt patiënten die  chemotherapieen en/of hormoontherapie, drie tot negen maanden na de operatie eeneenmalig een groepsconsult aan ter vervanging van het individuele consult. Tijdens het groepsconsult brengt u samen met zes tot acht medepatiënten een controle bezoek aan de verpleegkundig specialist en oncologie verpleegkundige. Het gezamenlijk mammaconsult heeft als voordeel dat er meer tijd is voor vragen. Daarnaast komen er misschien vragen aan bod waar u zelf niet aan gedacht heeft. Er is gelegenheid voor het uitwisselen van ervaringen met medepatiënten en voor het geven van tips. Daarnaast zal extra tijd besteed worden aan de nacontrole.

Pruiken

Waarschijnlijk de opvallendste bijwerking van de chemotherapie is haarverlies. Een pruik is tijdens deze periode een goed alternatief. Haarstudio Parel kan helpen bij het vinden van de juiste pruik.

 

Eerste afspraak

U komt langs bij de haarstudio of u belt voor een intakegesprek. Binnen vijf dagen kunt u hiervoor terecht. Het eerste gesprek is altijd vrijblijvend en duurt ongeveer tien minuten. In dit gesprek probeert de kapster tot de best mogelijke oplossing voor u te komen. Alle voor- en nadelen worden met u besproken, uw gegevens worden opgenomen en de kapster bekijkt uw haarkleur. Samen met haar bekijkt u enkele modellen in een boek. Het is belangrijk dat de pruik afgestemd wordt op uw wensen, de pruik bij uw gezicht past en zo dicht mogelijk bij uw eigen haarkleur in de buurt komt. Het kan zijn dat u al snel een pruik nodig heeft. In dat geval wordt er direct een vervolgafspraak gemaakt. Mocht u nog niet helemaal zeker weten of u een pruik moet of wilt dragen, dan wachten wij met het maken van een vervolgafspraak tot u aangeeft dat het moment daar is.

 

Vervolgafspraak

Tijdens de vervolgafspraak zijn er ongeveer zeven tot tien pruiken aanwezig. Deze zijn besteld naar aanleiding van de eerste afspraak. De salon is tijdens de afspraak gesloten, zodat u volledig privacy heeft. Het is belangrijk dat u de juiste pruik in alle rust kunt kiezen. De kapster neemt hiervoor alle tijd en voorziet u tijdens de passessie van adviezen. Op het moment dat uw keuze op één van de pruiken is gevallen, krijgt u uitgebreid uitleg over het verzorgen van de pruik en hoe u deze draagt. Indien nodig wordt het haarwerk geknipt. Het is ook mogelijk om uw eigen haar te laten scheren. Indien u dit wenst, kan dit direct. Ook kunt u hier nog een aparte afspraak voor maken. Vervolgens neemt u uw pruik mee naar huis.

 

Materiaal

Via de kapsalon worden confectie-pruiken geleverd. De levertijd hiervoor bedraagt twee werkdagen, indien voorradig. Mocht deze termijn overschreden worden, dan wordt u hierover geïnformeerd. Voor eventueel op maat gemaakte pruiken wordt u doorverwezen. De confectie-pruiken zijn synthetische haarwerken, soms met een mix van natuurlijk haar. Dit geldt ook voor klanten met alopecia.

  

Reserveren

Het is mogelijk op een haarwerk te reserveren voor een periode van minimaal drie tot maximaal zes weken.

 

Nazorg

Voor eventuele hulp of advies bent u altijd van harte welkom om langs te komen. Verzorgingsproducten en haardoekjes zijn ook in de salon verkrijgbaar. 

 

Vergoeding

U vult een eenmalige machtiging in bij de kapster, die zij vervolgens indient bij uw zorgverzekeraar. De financiële zorg neemt zij u hiermee uit handen. De prijs en de vergoeding wordt met u besproken.

 

Kapsalon

Haarstudio Parel is gevestigd in de centrale hal van ziekenhuis St Jansdal, tegenover de apotheek. Patiënten, medewerkers, bezoekers en bewoners van de Klimop (reactivering) kunnen hier terecht voor alle kappersbehandelingen. De kapsalon behoort niet toe aan het ziekenhuis, maar aan zelfstandig onderneemster Meta Timmer. Zij is erkend kapster en een bekend gezicht binnen het ziekenhuis.

 

Haarstudio Parel is aangesloten bij geschillencommissie SGC en in het bezit van het ANKO keurmerk.

Lichamelijke veranderingen bij borstkanker

 

Vaak blijken borstkanker en de intensieve behandelingen van borstkanker een grote invloed te hebben op lichaam en geest. De lichamelijke veranderingen waarmee u te maken kunt krijgen, kunnen heel verschillend zijn. Soms hebben de lichamelijke veranderingen met de ziekte zelf of mogelijke uitzaaiingen te maken, soms met de behandeling. Ook leeftijd en lichamelijke conditie spelen bijvoorbeeld een rol. Veel klachten kunnen met de juiste revalidatie en/of therapie verminderen of zelfs helemaal verdwijnen. Voorbeelden van lichamelijke veranderingen waarmee u te maken kunt krijgen zijn:

 

  • Vermoeidheid
  • Verandering in uw uiterlijk
  • Ongewenst gewichtsverlies
  • Een andere beleving van seksualiteit

 

Ziekenhuis St Jansdal kent het spreekuur seksuologie. Dit spreekuur is een samenwerkingsverband tussen GGz Centraal en het St Jansdal. Indien u hieraan behoefte heeft, kunt u altijd terecht op dit spreekuur voor begeleiding in verband met uw lichamelijke veranderingen ten gevolge van borstkanker en uw beleving van seksualiteit. Meer weten over het Spreekuur? Lees dan meer over seksuologie op de website van St Jansdal.