l

Direct contact

Telefoonnummers

St Jansdal receptie (alle locaties)

0341 - 463911

Afsprakenbureau 

0341 - 463890

Poli-Apotheek St Jansdal

0341 - 435858

Helpdesk MijnStjansdal (8.30 - 12 u)

0341 - 463700

Medische hulp buiten kantoortijden

Bij levensbedreigende spoed

112

Harderwijk: Medicamus Spoedpost  

0900 - 341 0 341

Website: Medicamus Spoedpost

 

Lelystad: huisartsenpost Medrie  

0900 - 333 6 333

Website: Huisartenpost Lelystad

 

 

 

Radiotherapie voor het behandelen van borstkanker

Radiotherapie is het behandelen van borstkanker met behulp van straling. Radiotherapie wordt vaak na een operatie gegeven om eventueel achtergebleven kankercellen alsnog te vernietigen en de kans op terugkeer van een tumor te verminderen. Wanneer radiotherapie?

 

 

Gemiddeld bestaat radiotherapie bij borstkanker uit 16 tot 23 behandelingen, verdeeld over drie tot vijf weken. Gewoonlijk vinden er vier tot vijf bestralingen per week plaats. Voor informatie over bijwerkingen bij radiotherapie verwijzen wij u naar de website van Borstkankervereniging Nederland.

 

Mammacentrum Harderwijk beschikt zelf niet over de mogelijkheid om radiotherapie toe te passen. Voor radiotherapie werken wij bij de behandeling van borstkankerpatiënten nauw samen met de Radiotherapiegroep. Borstkankerpatiënten worden in de meeste gevallen in dit instituut bestraald, maar zijn uiteraard vrij in hun keuze om zich ergens anders te laten behandelen.

Hand- en voetmassage bij chemotherapie

 

Patiënten die chemotherapie krijgen voelen zich vaak gespannen en niet fit tijdens de toediening van chemotherapie. Hierdoor zien zij vaak op tegen de behandeling en hebben zij regelmatig ook meer last van de bijwerkingen. Door tijdens de toediening van de chemokuur de focus te leggen op hand- of voetmassage, zullen zij zich meer ontspannen en prettiger voelen. Gebleken is dat dit door vermindering van bijwerkingen een duidelijk verbetering van kwaliteit van zorg voor de oncologische patiënt oplevert.

 

Twee dagdelen per week is massagetherapeut Marleen Vas Visser aanwezig op de chemounit voor het geven van hand- en voetmassages aan oncologiepatiënten. Deze aanvullende zorg wordt mogelijk gemaakt door de Stichting Vrienden van St Jansdal.

 

Enkele reacties en complimenten van patiënten

 

Kanjers “Niets dan lof over de persoonlijke en warme benadering. U heeft stuk voor stuk kanjers in dienst! Ondanks alle ellende die ik heb meegemaakt, was het verblijf hartverwarmend. O ja: de voortreffelijke manuele therapie in de vorm van voetmassage sloeg alles! Hartelijk dank!”

 

Ongelooflijk fijn “Vandaag werd ik prettig verrast door een dame, die aan mijn bed kwam en mij een aanbod deed voor een prettige massage tijdens de toediening van mijn chemokuur. Wat een ongelooflijk fijn initiatief is dat! Ik ben er echt van opgeknapt. Bij deze wil ik de Stichting bedanken voor dit enorm fijne initiatief!”

 

Ontspanning “De afgelopen twee chemokuren heb ik een voetmassage gekregen. Dit was erg prettig. Een stukje ontspanning tijdens de zware kuren. Bedankt hiervoor!

 

Ware weldaad “Ik bezocht vanmorgen het ziekenhuis voor de derde chemotherapie en daar werd mij, tot mijn verrassing, een voetmassage aangeboden. Dat was een ware weldaad voor mijn geplaagde voeten. “

 

Verwennerij “Door deze massage werd de doorbloeding van benen en voeten gestimuleerd, en werd het infuus sneller door het lichaam opgenomen en had ik minder bijwerking dan anders! Hartelijk dank voor deze verwennerij, een cadeautje!”

 

Als geroepen “Goedemorgen lieve vrienden van St Jansdal, ik lig momenteel op de chemounit voor mijn achtste chemokuur. Gisteren werden wij verrast met een massage aangeboden door de Vrienden van St Jansdal. Ik had niet zo'n lekkere dag en behoorlijk last van mijn rug. De massage kwam als geroepen. Heerlijk. Ik heb er erg van genoten en ik wil jullie hiervoor hartelijk bedanken.”