H.C. (Marleen)
H.C. (Marleen) van Vugt
Gynaecoloog

 “Ik heb een jaar verloskunde gedaan aan de Vroedvrouwen school toen ik niet werd ingeloot. Daar is mijn interesse voor gynaecologie en verloskunde ontstaan. Het mooie aan het vak gynaecologie is dat we vrouwen zien in alle leeftijdscategorieën, heel vaak gezond en soms ziek en dat we van binnenkomst tot behandeling vaak heel veel zelf kunnen doen, ook qua diagnostiek.”

 

Marleen begeleidt onder andere vrouwen met gecompliceerde zwangerschappen en zwangerschappen met meerlingen. Marleen: “Zwangerschappen en bevallingen vind ik het meest bijzonder om goed te begeleiden. Het geeft mij veel voldoening om een zwangerschap die soms spannend is, of waarin moeder en/of kind problemen krijgen, om die tot een goed einde te brengen. We hebben vaak te maken met leuk nieuws, maar soms ook met verdriet. Het kan zo ongrijpbaar zijn wat er gebeurt. Ook dat zijn momenten die je bij blijven. Het geeft ook voldoening om die momenten zo goed mogelijk te begeleiden voor ouders.

 

Ik vind het heel fijn dat er een goed lopende diabetespoli is voor zwangeren. Tevens zijn de protocollen in de verloskunde een van mijn speerpunten. De protocollen zetten we samen op met de eerstelijns verloskundigen, waar we een mooie samenwerking mee hebben. Daar ben ik trots op!"

 

 

BIG nr. 19065837501

In dienst sinds
2019
Aandachtsgebied

Gecompliceerde zwangerschappen en zwangerschappen met meerlingen.

 

BIG-nummer

19065837501