A.A. (Andjenie)
A.A. (Andjenie) Madhuban
Kinderarts

Andjenie Madhuban is kinderarts met aandachtsgebied astma, allergie en ADHD.

 

Andjenie: “Astma is een veel voorkomende aandoening op de kinderleeftijd. Vaak blijven kinderen een aantal jaren bij ons onder controle. Deze controles doen we samen met de kinderlongverleegkundige. Ik vind het fijn een band op te bouwen met mijn patiënten, hen te leren kennen en op de hoogte te zijn van belangrijke persoonlijke momenten. Kinderen zijn meestal eerlijk en hebben soms hun hart op de tong wat ook voor grappige situaties kan leiden. Kinderhumor doorbreekt de routine. Ik heb meerdere gezinnen waarvan er 2-3 kinderen bij mij onder controle zijn, op die manier leer je het gezin ook een beetje kennen, wat erg leuk is. Astma gaat vaak samen met allergie en/of eczeem. Daarnaast zijn er veel facetten die invloed hebben op hoe het gaat. Dat maakt de medisch inhoudelijke zorg van astma voor mij interessant.

 

Mijn tweede aandachtsgebied is de zorg voor kinderen met ADHD. Als een kind goede medicijnen heeft, zie je hem of haar opbloeien. Dan hoor je dat het goed gaat op school en met de sociale contacten. Dat is heel dankbaar werk.

 

Ik hoop dat kinderen mij een prettige dokter vinden, iemand die ze durven te vertrouwen. Ik probeer verwachtingen goed te managen en iedereen mee te nemen in mijn gedachtegang. Ik wil de tijd nemen voor ouders en kinderen en probeer ze tijdens de afspraak mijn volle aandacht te geven. Als een ouder of patiënt aangeven zich gehoord/gezien te voelen dan geeft me dat een bevredigend gevoel. Het is de basis voor een goede vertrouwensrelatie. Een goede vertrouwensrelatie zorgt er voor dat je ook moeilijke dingen kunt bespreken wat soms ook nodig kan zijn.

 

In de toekomst zou ik graag de zorg voor kinderen met een voedselallergie verder willen ontwikkelen."

In dienst sinds
2019
Aandachtsgebied

Astma, allergie en ADHD.

 

BIG-nummer

79909501301