I.P.E. (Ivar)
I.P.E. (Ivar) Gondrie
Kinderarts

Als algemeen kinderarts beoefen ik ons vak in de volle breedte, van de opvang van de pasgeborene tot een 17-jarige met een poliklinisch probleem.

 

De grote variabiliteit in leeftijd, ziektepresentaties, ziektegedrag en ontwikkeling gecombineerd met de interactie met zowel kind als ouders maken dat ons vak elke dag nieuwe uitdagingen met zich mee brengt. Elke werkdag is anders. Dat is waarom ik met zoveel plezier mijn vak uitoefen.

 

Kinderen worden zeer frequent ziek van infecties. Deze kunnen mild zijn maar ook ernstig waardoor kinderen opgenomen worden in het ziekenhuis. Zeker in bepaalde periodes van het jaar zijn infectieziekten de grootste groep ziektebeelden waarvoor kinderen die zich bij ons presenteren. Daarom vind ik dit een belangrijk aandachtsgebied binnen de algemene kindergeneeskunde en beoefen ik dit vakgebied met veel plezier. Naast de infectieziekten zelf houd ik mij ook bezig met vraagstellingen over het afweersysteem. Denk hierbij aan de vraag of deze wel goed genoeg werkt of juist de vraag of deze te hard werkt of op een verkeerde manier. Dit stukje immunologie en reumatologie kan soms een erg uitdagende puzzel zijn, en daarbij denk graag met ouders mee of er een reden is om hier verder onderzoek naar te doen. Gelukkig betreft dit vaak zeer zeldzame ziektebeelden en kan ik met mijn kennis ouders in de meeste gevallen snel geruststellen. Dit vind ik een dankbaak onderdeel van ons vak.

In dienst sinds
2023
Aandachtsgebied

Kinderinfectieziekten, immunologie, reumatologie.

 

 

BIG-nummer

19920484701