K. (Katja)
K. (Katja) van 't Ende
Kinderarts

Ik hou mij bezig met de volle breedte van de kindergeneeskunde. Van een opvang na de geboorte tot de puberteit. Ik geniet van het vak en van mijn patienten. Ieder kind is anders en vraagt een andere benadering. Dat zorgt ervoor dat geen dag hetzelfde is.

 

Naast de algemene kindergeneeskunde heb ik ook aandachtsgebieden. Mijn aandachtsgebied zijn kinderen met neurologische aandoeningen en kinderen met een ontwikkelingsproblematiek. Deze kinderen zijn vaak extra kwetsbaar en vragen daarom ook om extra steun om zich te kunnen ontwikkelen en ontplooien. Families ervaren de zoektocht naar een verklaring als moeilijk. Ze hebben veel angsten en zorgen, ook om de toekomst van hun kind. Ik vind het heel belangrijk dat ouders en kinderen in een consult hun zorgen en vragen kunnen uiten en het ziektebeeld en de voorgestelde behandelingen goed begrijpen en meebeslissen. Bij deze patientengroep zijn er meestal veel verschillende zorgverleners betrokken. Als kinderarts help ik een netwerk op te bouwen dat ouders en kind adequaat steunt.

 

Een van de mooiste momenten is dan ook als kinderen ondanks hun beperkingen soms ook onverwachte ontwikkingsstappen maken en hun plaats in de wereld veroveren. Kinderen hebben een ongelooflijke veerkracht.

 

Aandachtsgebied

Neurologische aandoeningen en ontwikkelingsproblematiek.

Kinderen met het Syndroom van Down

 

BIG-nummer

59050752001