l

Direct contact

Telefoonnummers

St Jansdal receptie (alle locaties)

0341 - 463911

Afsprakenbureau 

0341 - 463890

Poli-Apotheek St Jansdal

0341 - 435858

Helpdesk MijnStjansdal (8.30 - 12 u)

0341 - 463700

Medische hulp buiten kantoortijden

Bij levensbedreigende spoed

112

Harderwijk: Medicamus Spoedpost  

0900 - 341 0 341

Website: Medicamus Spoedpost

 

Lelystad: huisartsenpost Medrie  

0900 - 333 6 333

Website: Huisartenpost Lelystad

 

 

 

Herma - Agressie_0071_header

Agressie in de zorg

DAT KUN JE NIET MAKEN

Onze medewerkers zetten zich tot het uiterste in om patiënten op een goede en veilige manier zorg te bieden. Door de coronacrisis moeten wij de nodige maatregelen nemen die vaak niet leuk zijn voor patiënten. Helaas merken wij dat hierdoor de verbale agressie en intimidatie richting onze medewerkers toeneemt. Het korte (corona)lontje steekt steeds vaker de kop op. Wij vinden dit niet acceptabel. Wij snappen de frustraties, maar begrijpen niet dat deze op onze zorgverleners wordt afgereageerd. Het is een moeilijke tijd ook voor zorgverleners. Laten wij hier op een vriendelijke manier samen doorheen komen. 

 

 

“Agressie is vaak niet persoonlijk bedoeld, maar ik ervaar het wel als heel vervelend”, vertelt SEH-verpleegkundige Chantal de Olde. “Op de spoed zijn mensen soms boos, omdat ze lang moeten wachten. Goede uitleg doet dan wonderen. Maar we maken ook ernstige agressie mee, met name als mensen teveel alcohol of drugs hebben gebruikt. Iemand kan dan helemaal uit z’n dak gaan. Gelukkig hebben we volop ondersteuning van de beveiliging en de politie.”  

 

Chantal ligt gelukkig niet wakker door agressie die ze op de werkvloer meemaakt. “Ik heb geleerd om ermee om te gaan”, legt ze uit. “Natuurlijk is het niet leuk als iemand je uitscheldt. Het is dan ook best lastig om vriendelijk te blijven. Maar mensen reageren vaak vanuit onmacht; je komt niet voor je plezier op de spoed. De een wordt boos, de ander barst in tranen uit. Naderhand is het fijn om heftige ervaringen met collega’s te bespreken, daar haal ik veel steun uit.”   

 

𝙉𝙖𝙖𝙨𝙩 𝙙𝙚𝙯𝙚 𝙚𝙣 𝙖𝙣𝙙𝙚𝙧𝙚 𝙫𝙚𝙧𝙝𝙖𝙡𝙚𝙣, 𝙤𝙫𝙚𝙧𝙝𝙚𝙚𝙧𝙨𝙩 𝙜𝙚𝙡𝙪𝙠𝙠𝙞𝙜 𝙗𝙚𝙜𝙧𝙞𝙥, 𝙨𝙩𝙚𝙪𝙣 𝙚𝙣 𝙫𝙧𝙞𝙚𝙣𝙙𝙚𝙡𝙞𝙟𝙠𝙝𝙚𝙞𝙙. 𝙃𝙞𝙚𝙧𝙫𝙤𝙤𝙧 𝙙𝙖𝙣𝙠!