l

Direct contact

Telefoonnummers

St Jansdal receptie (alle locaties)

0341 - 463911

Afsprakenbureau 

0341 - 463890

Poli-Apotheek St Jansdal

0341 - 435858

Helpdesk MijnStjansdal (8.30 - 12 u)

0341 - 463700

Medische hulp buiten kantoortijden

Bij levensbedreigende spoed

112

Harderwijk: Medicamus Spoedpost  

0900 - 341 0 341

Website: Medicamus Spoedpost

 

Lelystad: huisartsenpost Medrie  

0900 - 333 6 333

Website: Huisartenpost Lelystad

 

 

 

Verpleging - leerling

Zorg om corona gaat onverminderd door

Zorg om corona gaat onverminderd door

 

De afdeling Intensive Care (IC) van ziekenhuis St Jansdal schaalt op en bereidt zich voor op grotere aantallen patiënten die intensieve zorg en/of beademing nodig hebben. Op dit moment hebben we 12 IC-bedden in gebruik. Om extra IC-capaciteit te creëren is een nood-IC ingericht bij de operatiekamers, waar plaats is voor acht extra bedden. Op de derde verdieping is een extra gang ingericht als isolatieafdeling die ingezet kan worden als dat nodig is.

 

De ziekenhuizen in Brabant deden dit weekend een noodoproep dat zij de grote toestroom van patiënten met het coronavirus niet meer aankunnen. Wij hebben aan deze oproep gehoor gegeven en onze hulp aangeboden. In totaal liggen nu 33 positief geteste patiënten in het St Jansdal. Personeelsleden is gevraagd extra en langer te werken en daarnaast wordt buiten het ziekenhuis gezocht naar mensen die willen en kunnen werken.

 

De zorgverlening aan patiënten die opgenomen zijn en aan acute patiënten gaat onverminderd door. De spoedpoli in Lelystad blijft geopend met aangepaste openingstijden. De spoedpoli is open van maandag t/m vrijdag van 09:00 tot 18:00 uur. Buiten deze openingstijden is de SEH in Harderwijk voor spoedzorg toegankelijk. De grote prikposten blijven open, zodat ook bloedafname mogelijk blijft. Kijk voor de prikposten die open zijn en actuele openingstijden op www.stjansdal.nl/prikposten.

 

Onze zorgverleners zijn dag en nacht in touw om iedereen te helpen. Dit kunnen wij alleen maar samen. Help ons in de strijd tegen het coronavirus! Daarom de oproep aan iedereen om ook binnen de muren van het ziekenhuis gehoor te geven aan de richtlijn van het RIVM om anderhalve meter afstand van elkaar te bewaren.