l

Direct contact

Telefoonnummers

St Jansdal receptie (alle locaties)

0341 - 463911

Afsprakenbureau 

0341 - 463890

Poli-Apotheek St Jansdal

0341 - 435858

Helpdesk MijnStjansdal (8.30 - 12 u)

0341 - 463700

Medische hulp buiten kantoortijden

Bij levensbedreigende spoed

112

Harderwijk: Medicamus Spoedpost  

0900 - 341 0 341

Website: Medicamus Spoedpost

 

Lelystad: huisartsenpost Medrie  

0900 - 333 6 333

Website: Huisartenpost Lelystad

 

 

 

Verbeteren van zorg bij atriumfibrilleren

 

Harderwijk/Amersfoort- Huisartsen en cardiologen van Ziekenhuis St Jansdal in Harderwijk en Meander Medisch Centrum Amersfoort zetten in op het verbeteren van de zorg van patiënten met atriumfibrilleren.

 

Huisartsen in de regio Harderwijk en Amersfoort en cardiologen van Ziekenhuis St Jansdal en Meander Medisch Centrum hebben het startschot gegeven voor NVVC Connect atriumfibrilleren, een van de kwaliteitsprojecten van de Nederlandse Vereniging voor Cardiologie. Doel van dit landelijke project is de zorg voor patiënten met atriumfibrilleren verder te verbeteren door de organisatie rond de behandeling goed in te richten en af te stemmen.

 

Hartritmestoornis

Atriumfibrilleren, ook wel AF of boezemfibrilleren genoemd, is een hartritmestoornis waarbij het hart onregelmatig en meestal sneller klopt. Het is de meest voorkomende hartritmestoornis bij volwassenen. 

 

Juiste zorg op de juiste plek én juiste tijdstip

Samen met onder andere cardioloog Robert Stöcker van Ziekenhuis St Jansdal  en Pieter Buis, huisarts en directeur Medicamus te Harderwijk is een werkgroep gestart om tot regionale transmurale werkafspraken te komen. Simone Roeffel, cardioloog van het Meander Medisch Centrum en Erik Oudshoorn, huisarts en kaderarts Hart- en Vaatziekten te Soest stellen: “Een intensievere samenwerking tussen huisartsen en cardiologen stimuleert snellere diagnostiek en het bepalen van de juiste behandeling voor de individuele patiënt. Daarnaast zorgt het voor de juiste zorg op de juiste plek. Als het kan zo dicht mogelijk bij huis - en dat is door de huisarts - en als het nodig is bij de cardioloog in het ziekenhuis.”

 

 

 

Op de foto is te zien v.l.n.r.: Martin Hemels (NVVC), Robert Stöcker (St Jansdal), Simone Roeffel (Meander Medisch Centrum), Erik Oudshoorn (Diamuraal), Pieter Buis, huisarts en directeur Medicamus.

Fotograaf: Mark de Weger/Meander Medisch Centrum.