l

Direct contact

Telefoonnummers

St Jansdal receptie (alle locaties)

0341 - 463911

Afsprakenbureau 

0341 - 463890

Poli-Apotheek St Jansdal

0341 - 435858

Helpdesk MijnStjansdal (8.30 - 12 u)

0341 - 463700

Medische hulp buiten kantoortijden

Bij levensbedreigende spoed

112

Harderwijk: Medicamus Spoedpost  

0900 - 341 0 341

Website: Medicamus Spoedpost

 

Lelystad: huisartsenpost Medrie  

0900 - 333 6 333

Website: Huisartenpost Lelystad

 

 

 

Ultraschone lucht in operatiekamers

De voorbereidingen voor de (ver)bouwactiviteiten van de klinische operatieafdeling (OK) en de Centrale Sterilisatie Afdeling (CSA) zijn inmiddels gestart. Om te zorgen dat het ziekenhuis in de toekomst kan voldoen aan de wensen en eisen voor alle typen operaties, worden meerdere aanpassingen gedaan. Een grote verbetering is dat het ziekenhuis heeft gekozen voor het luchtinblaassysteem Opragon. Het hele operatiecomplex wordt met dit systeem voorzien van gefilterde lucht voor een optimale hygiëne en infectiepreventie. Met dit systeem nemen de kansen op wondinfecties af. In de nieuwe OK’s wordt dit innovatieve systeem tijdens alle klinische operaties gebruikt. Het St Jansdal heeft hiermee de Nederlandse primeur.

 

Opragon zorgt ervoor dat tijdens een operatie de gehele operatiekamer schoon blijft. Het operatieteam heeft daardoor meer bewegingsruimte. Royal HaskoningDHV heeft de technische installaties van het nieuwe complex ontworpen en heeft St Jansdal bij de keuze voor het nieuwe systeem geadviseerd. Remko Noor, projectmanager bij Royal HaskoningDHV: “Het nieuwe ventilatiesysteem heeft vele voordelen. De gehele OK geldt als ‘schoon gebied’ en kan dus veel flexibeler gebruikt worden door artsen en hun teams. De kans op infecties is aanzienlijk lager. Daarnaast is het systeem qua temperatuurcomfort hoger, het geluidsniveau lager en het systeem is duurzamer door lager energieverbruik. Verbeteringen voor de patiënt en voor het ziekenhuis.”

 

Op 8 oktober 2015 is het startsein gegeven voor de realisatie van het nieuwe OK-complex en bijbehorende sterilisatieafdeling. Het streven is dat ziekenhuis St Jansdal de eerste operaties in het nieuwe complex het vierde kwartaal van 2016 kan uitvoeren. Het hele bouwproject zal medio 2017 gerealiseerd zijn.

 

11 januari 2016