l

Direct contact

Telefoonnummers

St Jansdal receptie (alle locaties)

0341 - 463911

Afsprakenbureau 

0341 - 463890

Poli-Apotheek St Jansdal

0341 - 435858

Helpdesk MijnStjansdal (8.30 - 12 u)

0341 - 463700

Medische hulp buiten kantoortijden

Bij levensbedreigende spoed

112

Harderwijk: Medicamus Spoedpost  

0900 - 341 0 341

Website: Medicamus Spoedpost

 

Lelystad: huisartsenpost Medrie  

0900 - 333 6 333

Website: Huisartenpost Lelystad

 

 

 

Verpleging - leerling

St Jansdal treft verdere maatregelen

De afdeling Intensive Care (IC) van ziekenhuis St Jansdal schaalt op en bereidt zich voor op grotere aantallen patiënten die intensieve zorg en/of beademing nodig hebben. Op dit moment zijn er nog voldoende bedden beschikbaar maar bij een toenemend aantal  besmettingen, neemt ook de druk op de Intensive Care toe. De IC bereidt zich hierop voor en is bezig om het aantal IC-bedden en beademingsplekken te vergroten.  

 

Bij de ingang van de spoedeisende hulp en huisartsenpost is een tent geplaatst waar alle patiënten die zich melden voor de huisartsenpost of spoedeisende hulp de komende tijd eerst worden ontvangen. Zij worden in de tent kort onderzocht. Als er een verdenking is én iemand is ernstig ziek, wordt diegene alsnog verwezen naar de huisartsenpost of naar het ziekenhuis gebracht. "Daar is een afdeling ingericht waar mogelijk verdachte coronapatiënten worden opgevangen", vertelt Hoofd SEH en IC Esther de Koning.  

 

Patiënten mogen één unieke bezoeker per dag ontvangen, met uitzondering van terminale patiënten en kinderen. Op de kinderafdeling mogen alleen de ouders op bezoek komen. Dus geen broertjes of zusjes. Gezinsleden van positief geteste patiënten of medewerkers mogen niet op bezoek komen.  

 

St Jansdal neemt deze verschillende maatregelen om goed voor onze patiënten en medewerkers te kunnen blijven zorgen. We realiseren ons dat de ontwikkelingen rondom het coronavirus zich snel opvolgen, waardoor de situatie van dag tot dag verandert. De zorgverlening aan patiënten die opgenomen zijn en aan acute patiënten gaat onverminderd door.

 

Lees meer op www.stjansdal.nl/corona

17 maart 2020