l

Direct contact

Telefoonnummers

St Jansdal receptie (alle locaties)

0341 - 463911

Afsprakenbureau 

0341 - 463890

Poli-Apotheek St Jansdal

0341 - 435858

Helpdesk MijnStjansdal (8.30 - 12 u)

0341 - 463700

Medische hulp buiten kantoortijden

Bij levensbedreigende spoed

112

Harderwijk: Medicamus Spoedpost  

0900 - 341 0 341

Website: Medicamus Spoedpost

 

Lelystad: huisartsenpost Medrie  

0900 - 333 6 333

Website: Huisartenpost Lelystad

 

 

 

Verpleging - leerling

St Jansdal gaat door met regieverpleegkundige

Het wetsvoorstel Wet BIG II is definitief van de baan. Hiermee komt er een eind aan het wetsvoorstel van Minister Bruins om functiedifferentiatie van verpleegkundigen in de wet te verankeren. Het gesprek over functiedifferentiatie van verpleegkundigen verplaatst zich wat minister Bruno Bruins betreft terug naar de verpleegkundigen en de werkgevers. St Jansdal heeft besloten door te gaan op de al ingeslagen koers en zal de functiedifferentiatie doorzetten.

 

Het afgelopen jaar is in ‘proeftuinen’ op verpleegafdelingen geëxperimenteerd met het onderscheid in functies tussen regieverpleegkundigen en verpleegkundigen. Na een periode van verkennen en ervaren van de functie in de proeftuinen, is het project bewezen effectief gebleken: de arbeidstevredenheid nam toe onder zowel de mbo- als de hbo-verpleegkundigen en er is besef dat we elkaar nodig hebben om deze nieuwe inrichting tot een succes te maken. Ook de werkdruk werd als acceptabel bevonden.

 

Taakinhoud ongewijzigd

Na de positieve resultaten van de proeftuinen in de kliniek heeft de RvB/MT besloten om per 1 januari 2020 met regieverpleegkundigen te gaan werken. Daarbij respecteren we de aanwezige kennis en kunde van verpleegkundigen, die al jarenlang hun vak uitoefenen. Hun taakinhoud zal niet veranderen; ze blijven dezelfde patiënten verplegen. Voor complexe zorg wordt geen onderscheid gemaakt tussen mbo of hbo. De verpleegkundige blijft doen wat hij/zij altijd al deed en de regieverpleegkundige krijgt er taken bij. Deze liggen op het vlak van dagcoördinatie, klinisch redeneren en de actualiteit van het verpleegkundig handelen (EBP).

 

Op dit moment lopen de sollicitatiegesprekken voor regieverpleegkundige in de kliniek.